Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs: Krievijai jāuzņemas atbildība par tās darbībām Ukrainā

Edgars Rinkēvičs (Vienotība) ceturtdien Vīnē, piedaloties Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 24. Ministru padomes sanāksmē, norādījis, ka Krievijai jāuzņemas pilna atbildība par tās agresīvajām darbībām Ukrainā.

Ārlietu ministrs Rinkēvičs savā uzrunā uzsvēra, ka Ukrainas jautājumam jāpaliek EDSO darba kārtības uzmanības centrā, ņemot vērā organizācijas lomu konfliktu novēršanā un risināšanā. Nav pieņemami, ka atsevišķām EDSO dalībvalstīm ir fundamentāli pretrunīga izpratne par pamatprincipiem un vērtībām, par ko liecina Krievijas agresija pret Ukrainu, ignorējot Ukrainas neatkarību, vienotību, suverenitāti un teritoriālo integritāti.ministrs norādījis, ka Krievijai jāuzņemas pilna atbildība par tās agresīvajām darbībām Ukrainā. Vienlaikus Rinkēvičs pauda atbalstu diplomātiskajiem centieniem atrisināt krīzi Normandijas formāta un trīspusējās kontaktgrupas ietvaros, panākot pilnīgu Minskas vienošanos izpildi.

Ministrs atzina, ka nepieciešama lielāka organizācijas politiskā griba un centieni panākt risinājumu iesaldēto konfliktu risināšanā Eiropā. EDSO ir platforma šādu konfliktu risināšanai, taču ir jābūt stingrākai politiskajai gribai, lai panāktu reālu sasniegumu.

Latvijas pārstāvis akcentēja, ka drošība Eiropā nozīmē arī cilvēktiesību, demokrātijas, likuma varas un pamatbrīvību ievērošanu, tādēļ nepieciešams turpināt darbu, lai stiprinātu EDSO autonomās institūcijas un to neatkarību. 

EDSO Ministru padomes laikā Rinkēvičs piedalījās īpašā sanāksmē par cilvēktiesību situāciju Krimā. Viņš pauda satraukumu par cilvēktiesību situācijas pasliktināšanos Krimā, it īpaši par Krimas tatāru cilvēktiesību un pamatbrīvību ierobežošanu kopš Krievijas īstenotās Krimas pussalas aneksijas. Būtiski, ka šis jautājums tiek uzturēts starptautisko organizāciju dienaskārtībā, uzsvēra ministrs.

Sanāksmes laikā ministram notika vairākas divpusējās tikšanās, tostarp ar Lihtenšteinas ārlietu, izglītības un kultūras ministri Aurēliju Friku (Aurelia Frick), lai pārrunātu Latvijas un Lihtenšteinas divpusējās attiecības, kā arī ar EDSO augsto komisāru mazākumtautību jautājumos Lamberto Zanjēru (Lamberto Zannier), lai apspriestu Krimas tatāru cilvēktiesību situāciju un galvenās aktualitātes Latvijā.

Top komentāri

Ekharts
E
Kurš uzņemsies atbildību par valsts apvērsumu Kijevā?
krievi ir gļēvi
k
Tie par nevienu no saviem briesmu darbiem neuzņemas atbildību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē