Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Stankevičs novēl Latvijai atmosties no garīga miega un ieraudzīt patiesās vērtības

Jālūdz Dievs, lai viņš pamodinātu Latviju no garīga miega un palīdzētu ieraudzīt to, kas ir patiešām svarīgs, svinīgā dievkalpojumā par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienai sacīja Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Stankevičs atzina, ka Latvijas simtgades gadā jau ir daudz padarīts, taču vēl ir ļoti daudz ko darīt un pārdomāt. "Esam tikai ceļā, un vēl vairāk mums būtu jāsasniedz," piekodināja garīdznieks.

Viņaprāt, galvenais instruments, ar kuru panākt pozitīvas pārmaiņas, ir iekšā cilvēkā - cilvēka attieksme pret sevi, līdzcilvēkiem. "Baznīca sludina to, ka atslēga, spēka avots, kas var palīdzēt panākt pārmaiņas, ir Dievā, jo viņa iespējas ir neierobežotas," stāstīja Stankevičs.

"Atzīmējot valsts jubileju, iestāsimies par visaptverošu attīstību, patiesu izlīgumu un mieru Latvijā," mudināja Latvijas katoļu baznīcas vadītājs.

Stankevičs lūdza Dievu pamodināt Latviju no garīga miega un palīdzēt ieraudzīt to, kas patiešām ir vērtīgs, vienlaikus panākot, ka ikviens tiecas uz to, kas patiesi vērtīgs Dieva priekšā.

"Mēs lūdzam, lai kungs dāvā žēlastību, lai Latvijā katram cilvēkam būtu iespējas attīstīt tās dāvanas un talantus, kas ielikti cilvēkam. Lūdzam, lai Latvijā notiek taisnīga valstī saražoto labumu sadale. Lūdzam, lai neviens Latvijā nav aizmirsts. Lai tie, kas paši netiek galā ar savu dzīvi, atrod tos, kas palīdzēs to sakārtot," pauda Stankevičs.

Viņš tāpat sacīja, ka jālūdz par patiesu labklājību, kur nauda nav pirmajā vietā, bet kur priekšplānā ir cilvēka cieņa un vispusīga attīstība. Vienlaikus viņš mudināja lūgties par labu izglītības sistēmu, izglītības programmām, kas ieaudzina patiesas patriotiskas vērtības un cieņu. "Lūdzam, lai arī ētiskās vērtības ieņem nozīmīgu vietu valsts ilgtermiņa attīstības plānošanā," noslēdza Stankevičs.

Top komentāri

Piekrītu!
P
Piekrītu!!! Tas par atmošanos attiecas arī uz Saeimas deputātu, par kuru tepat ir ziņa, ka vajadzētu Jāņus svinēt astronomisko saulgriežu laikā. Jo komentāros viss ir pareizi - tā vietā, lai domātu, kādi lēmumi būtu jāpieņem, lai sakārtotu un attīstītu Latviju un mūsu sabiedrību, šis deputāts spēj izdomāt tikai to, kurās dienās būtu pareizāk piedzerties... Nožēlojami!
Milda
M
Kamēr mūsu kopējais pagalms netiks vēlēšanās IZMĒZTS NO VECAJIEM ....,TIKMĒR PAR GARĪGO ATMOŠANOS VARAM TIKAI SAPŅOT.....
pa
p
Ceru, ka pāvests arī varēs atmosties no sava garīgā miega un ieraudzīt patiesās vērtības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē