Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šuplinska: Apmēram puse pavasarī sagādāto viedierīču netiek izmantotas

Aptuveni puse viedierīču, ko pavasarī par valsts budžeta līdzekļiem sagādāja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), netiek izmantotas, ceturtdien Latvijas Pašvaldību savienības rīkotajā videokonferencē atklāja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Pavasarī sagādātajām ierīcēm bija piešķirts bezmaksas internets līdz šā gada beigām. Vaicāta, vai šo apmaksāto pieslēgumu plānots pagarināt, ministre teica, ka viedierīču sagādātāji - mobilo pakalpojumu operators Latvijas Mobilais telefons un uzņēmums BITE Latvija - norādot, ka puse sagādāto viedierīču jau tagad netiek izmantotas.

Viņa norādīja, ka par šādu pagarinājumu pagaidām ir grūti runāt, ņemot vērā, ka viedierīces netiek izmantotas. Plānots, ka IZM par šo vēl diskutēs ar pakalpojuma sniedzējiem.

Vienlaikus politiķe aicināja skolas un pašvaldības pievērst uzmanību tam, cik lielā mērā sagādātās ierīces tiek izmantotas.

Kā vēstīts, IZM aptaujā pavasarī noskaidroja, ka Latvijā ir aptuveni 3% skolēnu, kuriem mājās nav ne datora, ne viedtālruņa ar interneta pieslēguma, kas rada grūtības šiem skolēniem piedalīties attālinātajā mācību procesā.

Lai šo problēmu operatīvi risinātu, IZM uzrunāja privātos partnerus, kuri pauda atbalstu viedierīču nodrošinājumam skolēniem attālinātā mācību procesa īstenošanai. Mobilo pakalpojumu operators Latvijas Mobilais telefons bija gatavs piedāvāt skolēniem 2266 viedierīces, savukārt uzņēmums BITE Latvija - 3000 viedierīču.

Tāpat 23.oktobrī noslēdzās IZM organizētais datoru iepirkums, un līdz šā gada beigām skolas saņems 6261 jaunu portatīvo datoru, aģentūrai LETA pavēstīja ministrijā.

Paredzēts, ka kopumā datorus saņems 425 skolas, kuras tos varēs izmantot gan ikdienas mācību procesa modernizēšanai, gan attālināto mācību procesa nodrošināšanai. Datori tiks piešķirti pašvaldību dibinātajām vispārējās izglītības un speciālās izglītības iestādēm, ņemot vērā skolēnu skaitu 7.-12.klašu grupā uz 2020.gada 1.septembri.

Lai nodrošinātu vienmērīgu un skolēnu skaitam atbilstošu portatīvo datoru skaita sadalījumu, skolas ir sagrupētas 20 grupās pēc skolēnu skaita.

Ar valdības 15.septembra rīkojumu IZM 2020.gadā šim mērķim tika piešķirti 3,97 miljoni eiro. Ņemot vērā piešķirto līdzekļu apmēru, cenu aptaujā par izdevīgāko atzīts uzņēmuma Baltijas informācijas tehnoloģijas piedāvājums - viena datora cena ir 634 eiro (ar PVN), atklāja ministrijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē