Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zakatistovs: KPV LV frakcija kļuvusi "trīsdaļīga"

Līdz ar Artusa Kaimiņa atbrīvošanu no partijas KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata frakcija turpmāk būs nosacīti "trīsdaļīga", izriet no tās vadītāja Ata Zakatistova sacītā.

Politiķis aģentūrai LETA arī apstiprināja, ka 12 no frakcijas deputātiem stingri atbalsta Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību, kurā strādā trīs KPV LV ministri.

Frakcijas "monolīto kodolu" veido 11 deputāti, tajā skaitā deputāte Iveta Benhena-Bēkena (KPV LV), kura līdz ar balsojumu par valsts budžetu uzskatāma par valdību atbalstošu deputāti, norādīja frakcijas vadītājs. Atsevišķu daļu no frakcijas veidojot Kaimiņš, taču kopā visi 12 deputāti atbalsta valdību, skaidroja Zakatistovs. No kopumā 15 frakcijas deputātiem vēl vienu daļu veido trīs opozicionāri.

Kaimiņš varēs piedalīties atsevišķu jautājumu apspriešanā kopā ar frakcijas kodolu, bet citus jautājumus Zakatistovs ar Kaimiņu pārrunās atsevišķi. Tāpat nepieciešamo jautājumu pārrunāšana atsevišķi notiks ar frakcijā esošajiem opozicionāriem.

Zakatistovs norādīja, ka atbalstīja Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. Tas ticis darīts frakcijas darba organizācijas uzlabošanai un informācijas plūsmas standartizēšanai. Vaicāts par konkrētiem piemēriem, kādas līdz šim ir bijušas problēmas, politiķis norādīja, ka negrib teikt neko sliktu par Kaimiņu, taču ikviens esot redzējis, cik daudz reižu šis politiķis ir bijis "kā solists".

Zakatistovs skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, lai neizskanētu pretrunīga informācija no frakcijas un lai deputāti strādātu kā komanda. Līdz ar pieņemto lēmumu Kaimiņš vairs nevarēs runāt frakcijas vārdā, pauda frakcijas vadītājs, reizē apstiprinot, ka Kaimiņš kā KPV LV līdzpriekšsēdētājs varēs turpināt izteikties partijas vārdā.

Jau vēstīts, KPV LV deputāts, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens aģentūrai LETA norādīja, ka par Kaimiņa atbrīvošanu no amata balsojis vairākums no frakcijas sēdē klātesošajiem 11 deputātiem. Nākamnedēļ paredzēts lemt par jauna kandidāta virzīšanu uz frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amatu, un jebkurš deputāts var izvirzīt sev vēlamu kandidatūru, norādīja politiķis.

Ģirģens skaidroja, ka frakcijā ir nolemts, ka ir jāveic pārmaiņas partijā, kārtīgi jāstrādā pie programmas izpildes, jānodrošina demokrātiskāks darba process, kur frakcijas deputāti ir vienlīdzīgi un tiek respektēts frakcijas citu parlamentāriešu viedoklis.

Kā ziņots, Zakatistovs iepriekš biedru sapulcē aprīļa beigās norādīja, ka partijai vajadzīga komanda nevis vienpersonisks līderis, jo viņš ir pamanījis, ka partijas Saeimas frakcija "krīt un ceļas" par darbiem, lai gan paralēli tam ir manāmas "šķeltniecības" pazīmes, ko noteikti neorganizē tā dēvētā partijas opozīcija.

Taujāti par Zakatistova izteikumiem, Kariņš un Kaimiņš pauda, ka nesaredz problēmas KPV LV darbībā valdībā.

Top komentāri

Itamars Toledano
Tā nav liela nelaime, jo tāpat jau skaidrs, ka KPL ir savs neliešu, plēsoņu un ierāvēju blioks (govzems,liepina, sprūde, jurķis,dirdzis), un, kas tad par brīnumu, kad arī pārējie dalās? Jau no iesākuma tiem nebija nekādu kopēju mērķi, kā vien - vecie ārā, mēs jaunie - iekšā! Bet ar to tad arī visa saprasšana beidzās...
asd
a
Frīks un apaļa nulle. Projektam "Tiec Saeimā!" 5% barjeru pārvarēt palīdzēja Kaimiņš (40%), Gobzems (40%), Liepiņa (15%) un pārējie šovmeņi ala Kivičs/Kambala/Šmits (5%). Bet šitais kadrs ir misters nekas. Un uzvārds viņam ir nekāds. Pārpratuma pēc parāvies līdzi projektam. Palaidiet viņu vienu un viņš jums vēlēšanās 0,05% nesavāks
Kā pie Bolševikiem
K
Izmanto lai tiktu pie varas tad met prom... sava veida likvidācija. Bez Kaimińa no šitiem varas kārajiem oportunistiem varēsim sagaidīt visādus brīnumus. Trīs portfełi pašiem jau ir. Paliek vēl gandrīz četri lai tādus sagādātu draugiem Saskańā un ZZS.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē