Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Austrālija aicina veikt neatkarīgu izmeklēšanu par pandēmijas izcelsmi

Austrālijas ārlietu ministre Marisa Peina svētdien aicinājusi veikt neatkarīgu starptautisku izmeklēšanu par jaunā koronavīrusa pandēmijas izcelsmi.

Ministre raidorganizācijai ABC sacīja, ka caurspīdīgums ir būtisks, lai virzītos uz priekšu, sevišķi, no Ķīnas puses.

Jautāta, ko viņa vēlas uzzināt no Ķīnas, Peina sacīja, ka nepieciešama neatkarīga izmeklēšana par jaunā koronavīrusa izcelsmi, par varasiestāžu reakciju uz to un par atklātību, ar kādu Ķīna dalījās ar informāciju.

Ministre sacīja, ka jāizmeklē arī Ķīnas sadarbība ar Pasaules Veselības organizāciju (PVO). Peina piebilda, ka līdzīgas bažas ir arī Savienotajām Valstīm.

ASV prezidents Donalds Tramps šomēnes paziņoja par ASV finansējuma apturēšanu Pasaules Veselības organizācijai, jo šī ANO aģentūra, pēc viņa teiktā, slēpusi jaunā koronavīrusa uzliesmojuma nopietnību Ķīnā pirms tā izplatīšanās pa visu pasauli un nav pietiekami efektīvi reaģējusi uz šo krīzi.

Peina paziņoja, ka pandēmijas dēļ zināmas izmaiņas piedzīvos Austrālijas attiecības ar Ķīnu.

Austrālijas veselības ministrs Gregs Hants atbalstīja ideju par neatkarīgu izmeklēšanu un apgalvoja, ka Austrālijai izdevies sekmīgi ierobežot vīrusa izplatību daļēji tādēļ, ka tā nav sekojusi PVO padomiem, bet pieņēmusi savus lēmumus.

Austrālijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta aptuveni 6600 cilvēkiem, no kuriem 70 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Hants sacīja, ka PVO ir paveikusi labu darbu cīņā pret masalām, poliomielītu, malāriju un citām slimībām, bet jaunā koronavīrusa gadījumā nav palīdzējusi pasaulei.

Top komentāri

VVZ
V
Baidos, ka tas nav iespējams, jo lielie bioloģisko ieroču izstrādātāji- gan ASV, gan Krievija, gan Ķīna nav ieinteresēti sniegt informāciju par savu darbību. Šīs programmas ir noslepenotas.
AD
A
tas jau tagad skaidrs, ka PVO vadība būs jāiztīra no liekēžiem un korumpantiem
Fakts
F
Kāda tur vēl izmeklēšana? Visiem jau sen skaidrs, Ka draņķa Ķīna Uhaņas laboratorijā radīja šo vīrusu, nolādētie slepkavas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē