Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Borels: Krievijas armija tiks iznīcināta, ja Putins pret Ukrainu pieietos kodolieročus

Rietumu militārā atbilde iznīcinās Krievijas bruņotos spēkus, ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins pret Ukrainu pielietos kodolieročus, ceturtdien brīdināja Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.

"Putins saka, ka viņš neblefo. Labi, viņš nevar atļauties blefošanu, un ir jābūt skaidram, ka cilvēki, kas atbalsta Ukrainu, un Eiropas Savienība, un dalībvalstis, un ASV, un NATO arī neblefo," Briselē atklājot Diplomātijas akadēmiju, sacīja Borels.

"Jebkurš kodoltrieciens Ukrainai izsauks atbildi, ne kodolatbildi, bet tik spēcīgu atbildi no militārās puses, ka Krievijas armija tiks iznīcināta," brīdināja ES augstākais diplomāts.

Bažas, ka Krievija Ukrainā var pielietot taktiskos kodolieročus, pieaugušas pēc tam, kad Putins nāca klajā ar aizplīvurotiem draudiem, veicot okupēto Ukrainas apgabalu aneksiju, bet Krievijas armijai kaujas laukā Ukrainā ciešot zaudējumus.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs brīdinājis Maskavu, ka sekas būs smagas, ja Krievija uzbruks Ukrainai ar kodolieročiem.

"Būs asa atbilde - teju pavisam noteikti izraisot fizisku atbildi no daudzu sabiedroto puses un potenciāli arī no pašas NATO," trešdien sacīja augsta ranga NATO amatpersona.

Tomēr alianse nav gājusi tik tālu, lai draudētu likt lietā savu kodolarsenālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē