Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kijiva: Trieciens lidlaukam Pleskavā tika veikts no Krievijas teritorijas

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirilo Budanovs paziņojis, ka trieciens lidlaukam Pleskavā, kurā tika iznīcinātas un bojātas vairākas transportlidmašīnas Il-76, tika veikts no Krievijas teritorijas.

Pēc Budanova teiktā, uzbrukuma rezultātā divas lidmašīnas tika iznīcinātas un divas tika nopietni bojātas.

"Mēs darbojamies no Krievijas teritorijas," intervijā izdevumam "The War Zone" sacīja Budanovs, taču neprecizēja, vai uzbrukumu veikuši izlūkdienesta darbinieki vai Krievijas partizāni. Viņš arī atteicās atklāt, kādi bezpilota lidaparāti tika izmantoti un kādā daudzumā.

Budanovs norādīja, ka izlūkdienests speciāli mērķēja uz šīm lidmašīnām, jo tās bija darba kārtībā un tika izmantotas militāro kravu un desantnieku transportēšanai. Tiek lēsts, ka bāzē atradās aptuveni 20 Il-76.

Kā ziņots, naktī uz trešdienu dronu uzbrukumā Pleskavas lidostai tika nodarīti bojājumi četrām militārajām transportlidmašīnām Il-76.

Izskanējušas Kremļa propagandistu spekulācijas, ka droni uz Pleskavu varētu būt lidojuši nevis no Ukrainas, bet gan no Baltijas valstīm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē