Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Klintone: Eiropai jāierobežo migrācija, lai apturētu labējos populistus

Bijusī prezidenta amata kandidāte no ASV Demokrātu partijas Hilarija Klintone sarunā ar britu mediju The Guardian mudinājusi Eiropas politiķus ierobežot migrāciju, lai apturētu labējo populistu popularitātes pieaugšanu. Klintone norādīja, ka Eiropas līderiem ir nepieciešams "sūtīt stingrāku signālu, ka nebūs iespējams ilgstoši dot patvērumu un atbalstu".

"Es domāju, ka Eiropai ir nepieciešams tikt galā ar migrāciju, jo tas iededzināja liesmu," viņa sacīja. "Es apbrīnoju ļoti dāsno un līdzjūtīgo līderu pieeju, sevišķi Angelas Merkeles pieeju, bet es domāju, ka ir godīgi teikt - Eiropa savu ir paveikusi, tagad jāsūta skaidra ziņa, ka "mēs nespējam nodrošināt ilgstošu patvērumu un atbalstu"."

The Guardian žurnālisti min, ka šie Klintones paziņojumi, visticamāk, izsauks pretrunīgu reakciju Eiropā, kuras līderi nespēj vienoties par imigrācijas politiku kopš 2015. gada. Medijs atgādina, ka Austrumeiropas un Centrāleiropas valstis ir atteikušās pieņemt imigrantus, kuri ieceļojuši citās Eiropas valstīs. 

Klintone norāda, ka arī Lielbritānijas lēmums pamest Eiropas Savienību lielā mērā bija saistīts tieši ar imigrācijas jautājumiem. Viņa Brexit sauc par "lielāko ekonomisko pāridarījumu sev pašiem pēdējo laiku vēsturē".

Arī bijušais Itālijas premjers Mateo Renci un britu ekspremjers Tonijs Blērs izdevumam atzinuši, ka viņu politika lielā mērā zaudēja labējiem populistiem imigrācijas jautājuma dēļ. Visi trīs politiķi norāda, ka labējie spēki sekmīgi izmantoja krīzes diskursu un "sabiezināja krāsas", radot sabiedrības bažas par nākotni. 

"Visa amerikāņu sistēma tika veidota, lai izslēgtu spēcīga karaļa vai cita līdera draudus, bet varbūt cilvēki ir no tā noguruši. Viņi negrib tik daudz atbildības un brīvības. Viņi grib, lai viņiem saka, ko darīt, kur iet un kā dzīvot... un tikai vienu realitātes versiju," sacīja 2016. gada vēlēšanās zaudējusī kandidāte. 

 

Top komentāri

Pareizaisvirsraksts
P
Eiropai jāierobežo migrācija , lai Eiropa neaizietu bojā.
EK plānprātība
E
Klintone saka, Tramps saka, Kurz saka, Duda saka, Babiš saka, bet Pabriks un Co, kā āži iespītējas beee beeee...parakstīsim ANO imigrācijas deklarāciju, ko uzspiež ESavienībai Saudi Arābija un citas pārsvarā totalitāras valstis
NoASV
N
vienkāršāk ierobežot liberāļus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē