Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lielbritānijas ārlietu ministrs: Putins būtu vienīgais ieguvējs no Brexit bez vienošanās

Krievijas prezidents Vladimirs Putins būtu vienīgais ieguvējs, ja Lielbritānija nākamā gada martā izstātos no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās par turpmākajām attiecībām, otrdien paziņojis Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants.

Hants sacīja, ka Krievijas agresijas dēļ Londonai un Briselei svarīgi saglabāt ciešas diplomātiskās attiecības un saites aizsardzības un tirdzniecības jomās.

"Atklāti sakot, ja vienošanās netiks panākta, vienīgais cilvēks, kas līksmos, būs Vladimirs Putins," paziņoja Hants, piebilstot, ka Krievija neko nevēlas tik ļoti, kā redzēt Rietumus sašķeltus.

"Mums jāatzīst, ka šis ir ļoti nestabils periods pasaules vēsturē un mums jāstrādā kopā," sacīja Hants.

"Ir Krima, kā arī fakts, ka Anglijas ielās tika izmantoti ķīmiskie ieroči - (..) mēs domājam, to pasūtīja Krievijas valdība," norādīja ministrs, ar to domājot uzbrukumus ar nervus paralizējošo vielu Novičok.

Jau vēstīts, ka Hants devies savā pirmajā lielajā ārvalstu vizītē kopš stāšanās ārlietu ministra amatā, kur viņš nomainījis Borisu Džonsonu.

Džonsons atkāpās, nespējot sastrādāties ar premjerministri Terēzu Meju Brexit jautājumos.

Pirmdien Hants apmeklēja Ķīnu, no kurienes dosies uz Parīzi un Vīni, lai ar Eiropas partneriem turpinātu sarunas par Brexit

Hants sacīja, ka izstāšanos no ES bez vienošanās Lielbritānija vēlas vismazāk, piebilstot, ka Mejas izvēlētā stratēģija, tostarp ideja par Lielbritānijas un ES brīvo tirdzniecības zonu, izraudzīta ar mērķi saglabāt ciešas attiecības.

"Mēs redzam savu likteni, mūsu ekonomisko likteni, mūsu diplomātisko likteni, mūsu stratēģisko likteni tuvu Eiropai," uzsvēra ministrs.

Top komentāri

:)
:
Kur tie briti tos ministrus atrod? Kādā sadegušā cirkā? :) Bet ES pats sabruks! Un ne jau Putins personīgi vai krievi tur pie vainas, bet pašu ES "līderu" stulbums un impotence!
TrollisJT
T
Par kādu Krievijas agresiju UK ministrs runā? Vai Krievija būtu okupējusi Īriju?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē