Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Londona: ES un Lielbritānijas sarunās par pēc Brexit attiecībām panākts progress

Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas sarunās par turpmākajām attiecībām pēc Brexit šonedēļ panākts progress vairākās jomās, bet svarīgākajos jautājumos domstarpības vēl nav atrisinātas, piektdien paziņojis Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona preses pārstāvis.

"Mums šonedēļ bijušas noderīgas diskusijas un vairākās jomās panākts progress. Tomēr vairākos svarīgos jautājumos vēl saglabājas domstarpības," paziņoja Džonsona preses pārstāvis.

Viņš sacīja, ka sarunvedēji šodien neplāno nākt klajā ar oficiālu paziņojumu un darbs pie vienošanās turpināsies nākamnedēļ.

Lielbritānija joprojām ir apņēmības pilna panākt vienošanos ar ES, viņš piebilda.

Lai gan Lielbritānija ES atstāja jau 31.janvārī, līdz gada beigām ilgst pārejas periods, kura laikā cita starpā jāpanāk vienošanās par jauno savstarpējās tirdzniecības līgumu.

Ja vienošanos neizdosies panākt, abu pušu attiecības tirdzniecībā turpmāk regulēs Starptautiskās tirdzniecības organizācijas (STO) noteikumi.

Brisele uzskata, ka vienošanās par jauno brīvās tirdzniecības līgumu jāpanāk līdz oktobra beigām, lai pietiktu laika tā ratifikācijai pirms nākamā gada 1.janvāra, kad līgumam jāstājas spēkā.

Taču abu pušu starpā joprojām pastāv domstarpības trīs būtiskos jautājumos - par zvejas tiesībām, par valsts subsīdijām un vienošanās pārvaldību.

Londona vēlas panākt vienošanos vēl ātrāk - līdz oktobra vidum, kad plānots ES samits Briselē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē