Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Makrons: Eiropai jākļūst stiprākai un suverēnākai, lai novērstu pasaules ieslīgšanu haosā

Eiropai jākļūst stiprākai un suverēnākai, lai izpildītu savu pienākumu novērst pasaules ieslīgšanu haosā, svētdien runā Vācijas Bundestāgā paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Eiropai - un tās ietvaros Francijas un Vācijas pārim - ir pienākums neļaut pasaulei ieslīgt haosā, bet vadīt to uz miera ceļu," Vācijas parlamenta apakšpalātas deputātiem sacīja Makrons.

"Tādēļ Eiropai jābūt stiprākai  (..) un jāiegūst vairāk suverenitātes," teica Francijas prezidents.

Eiropai ir bijusi vadošā loma "zaļās enerģijas" un cīņas pret klimata izmaiņām veicināšanā, un tagad tā cenšas panākt daudzpusēju pieeju tādās jomās kā tirdzniecība, drošība, migrācija un vides politika, norādīja Makrons.

Viņš arī aicināja uz lielāku Eiropas vienotību un pašpārliecinātību, lai stātos pretī nākotnes izaicinājumiem.

Eiropa nedrīkst "kļūt par lielvaru rotaļlietu, tai ir jāuzņemas vairāk atbildības par savu drošību un aizsardzību un tā nedrīkst piekrist pakārtotai lomai pasaules politikā,"  sacīja Francijas prezidents.

Top komentāri

ļuļa
ļ
pašam jau otro dienu francijā pilsoņu karam līdzīgi apstākļi ar 300 000 cilvēkiem uz ielām, naktī noticis mēģinājums šturmēt elizejas pili, 1 beigts un 400 ievainoti, no kuriem 14 smagi, un makarons muld par to kā aizkavēs pasaules ieslīgšanu haosā. saved franciju kārtībā, un tad muldi par vispasaules haosu. vispār makarons būtu smieklīgs, ja visa situācija nebūtu tik bēdīga.
bet
b
"Tādēļ Eiropai jābūt stiprākai (..) un jāiegūst vairāk suverenitātes," teica Francijas prezidents. - Pat PSRS diktatori nebija izdomājuši teikt, ka okupē kaimiņvalstis, la PSRS "iegūtu vairāk suverenitātes". Makrons allaž aizmirst, ka Eiropa nav tauta, līdz ar to Eiropai nevar būt ne suverenitātes, ne demokrātijas. Suverenitāte un demokrātija var būt tikai atsevišķām tautām.
Francuaza
F
Vai Makrona merkis pa visu censas izveidot ES armiju ir, lai ar to slepkavotu ES iedzivotajus, kuri proteste pret Makrona idiotisko- komunistisko politku (nemitigi palielinot nodoklus), pret nodoklu celsant un nabadzigo ES iedzivotaju merdesanu bada, slimibas Francija, Latvija, Bulgarija...?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē