Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Makrons: Lēmums par iespējamo uzbrukumu Sīrijai tiks pieņemts tuvākajās dienās

Lēmums par to, vai uzbrukt Sīrijas valdības ķīmiskajiem objektiem, tiks paziņots tuvāko dienu laikā, otrdien pavēstīja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Šajā formātā mēs turpināsim apmainīties ar mūsu partneriem ar tehnisko un stratēģisko informāciju, it īpaši ar britiem un amerikāņiem, un nākamajās dienās mēs paziņosim savu lēmumu," sacīja prezidents.

Jebkura militārā reakcija būs atsevišķs process no diskusijām, kas otrdienas vakarā sākās ANO Drošības padomē, viņš piebilda.

Potenciālie soļi nav domāti, lai kaitētu Sīrijas valdības sabiedrotajiem, kuru vidū ir arī Krievija, skaidroja Makrons.

"Nekādā gadījumā lēmums, kuru mēs pieņemsim, nebūs iecerēts, lai kaitētu režīma sabiedrotajiem vai kādam citam, bet lai uzbruktu režīma ķīmiskajam potenciālam, ja šāds lēmums tiks pieņemts," sacīja Makrons.

Sīrijas aktīvistu un palīdzības organizācijas Baltās ķiveres un UOSSM sestdien paziņoja, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus, un uzbrukumā Dūmas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Sīrijas režīms un Krievija noraida apsūdzības, ka Damaska operācijā pret nemierniekiem Dūmā būtu izmantojusi ķīmiskos ieročus.

Sīrijas valdība otrdien uz Dūmu izmeklēt apsūdzības par ķīmisko ieroču uzbrukumu uzaicinājusi starptautisko Ķīmisko ieroču aizlieguma organizāciju (OPCW).

OPCW solījusi nosūtīt uz Sīriju ekspertu komandu vistuvākajā laikā.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka vienas vai divu dienu laikā tiks pieņemti "svarīgi lēmumi" par reakciju uz situāciju Sīrijā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Top komentāri

NAV VIENALGA
N
Tagad Makrons beidzot parāda, ka ir globālistu ieliktenis! Franči ir pilnīgi nozombēti, ka viņu ievēlēja par prezidentu (nevienam pirms tam nezināmu fruktu)!
Trollis JT
T
Siltā kabinetā ir viegli pieņemt lēmumu par karu .
ļuļa
ļ
un kad iebruks turcijā? turcija tak arī pielietoja ķīmiskos ieročus pret kurdiem sīrijā, bet par to nezin kāpēc pārstāja runāt jau pēc vienas dienas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē