Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ministrs: Lielbritānija cer uz Brexit vienošanos līdz 21.novembrim

Lielbritānija cer pabeigt darbu pie vienošanās par tās izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) līdz 21.novembrim, teikts trešdien publiskotajā Lielbritānijas Brexit ministra Dominika Rāba vēstulē parlamentāriešiem.

"Es būtu gandarīts sniegt liecības šai komitejai, kad darbs pie vienošanās būs pabeigts, un šobrīd es sagaidu, ka 21.novembris būs piemērots," vēstulē apakšnama Brexit izvērtēšanas komitejai norādīja ministrs.

Vēstule datēta ar 24.oktobri, bet publiskota tika trešdien.

Rābs un premjerministres Terēzas Mejas Brexit padomnieks Olivers Robinss aicināti uzrunāt komiteju 21.novembrī.

Vairumā jautājumu Lielbritānijas un ES šķiršanās līgumā ir panākta vienošanās, tomēr sarunas ir iestrēgušas jautājumā par to, kā izvairīties no jaunām robežpārbaudēm uz Lielbritānijas sauszemes robežas ar ES dalībvalsti Īriju pēc tam, kad Lielbritānija būs pametusi vienoto tirgu un muitas ūniju.

Rābs piektdien apmeklēs Apvienotās Karalistes sastāvā ietilpstošo Ziemeļīriju. Viņam paredzētas tikšanās ar vietējiem uzņēmējiem un politiķiem.

Rāba priekštecis ministra amatā Deivids Deiviss, kurš amatu pameta jūlijā, paužot neapmierinātību ar valdības pieeju Brexit, tagad pauž pārliecību, ka galīgā vienošanās, domājams, tiks apstiprināta, kad par to notiks balsošana apakšnamā.

Deiviss ir viens no politiķiem visai lielajā konservatīvo mazākuma grupā, kas iebilst pret Mejas stratēģiju, raisot bažas, ka vienošanās tiks noraidīta.

"Bažas par to, ka nebūs vienošanās, es uzskatu... tās ņems virsroku, un vienošanās būs," sarīkojumā otrdienas vakarā sacījis Deiviss, vēsta telekanāls Sky News.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē