Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Tokija: Ziemeļkoreja joprojām apdraud Japānu

Par spīti Ziemeļkorejas solījumiem veikt kodolatbruņošanos, tā joprojām apdraud Japānu, tāpēc Japānai jāstiprina savas aizsardzības spējas un militārā alianse ar ASV, teikts otrdien publiskotajā Japānas Ārlietu ministrijas ikgadējā ziņojumā.

"Kopš 2016.gada Ziemeļkoreja stūrgalvīgi veikusi trīs kodolizmēģinājumus un palaidusi vairāk nekā 40 ballistiskās raķetes," sacīts ziņojumā.

"Šīs militārās tendences Ziemeļkorejā rada bezprecedenta nopietnus un nenovēršamus draudus Japānas drošībai, kā arī būtisku kaitējumu mieram un drošībai reģionā un starptautiskajai sabiedrībai," uzsvērusi Japānas Ārlietu ministrija.

Japāna uzskata Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una solījumu par kodolatbruņošanos par ļoti nozīmīgu, tomēr nepieciešams cieši novērot Ziemeļkorejas konkrēto rīcību, veicot denuklearizāciju, piebilsts ziņojumā.

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejs līderis Kims Čen Uns samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā". Tomēr dokumentā nav minēts konkrēts procesa grafiks, kā arī nav noteikts, kā tas tiks īstenots.

Phenjana tiek kritizēta par nepietiekamu kodolatbruņošanās īstenošanu, un Tramps ir atcēlis šonedēļ plānoto ASV valsts sekretāra Maika Pompeo vizīti Ziemeļkorejā, norādot, ka "nav pietiekama progresa attiecībā uz Ziemeļkorejas denuklearizāciju".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē