Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tusks: Uz nākamo G7 samitu drīzāk jāaicina Ukraina, nevis Krievija

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks sestdien paziņojis, ka, viņaprāt, uz nākamo G7 samitu drīzāk vajadzētu uzaicināt Ukrainu, nevis Krieviju.

"Tika uzskatīts, ka [Krievija] ies pa demokrātijas, likuma varas un cilvēktiesību ceļu," komentējot sākotnējo uzaicinājumu Maskavai pievienoties G7, norādīja Tusks.

"Šodien centīšos pārliecināt savus sarunu biedrus, ka labāk būtu uz nākamo G7 samitu uzaicināt, protams, kā viesi Ukrainu," pirms Biaricā paredzētās G7 pārstāvēto valstu līderu sanāksmes izteicās bijušais Polijas premjerministrs.

Krievija tika izslēgta no toreizējās G8 grupas 2014. gadā, reaģējot uz tās iebrukumu Ukrainā, taču ASV prezidents Donalds Trumps izteicies, ka Maskavai vajadzētu ļaut atgriezties pasaules demokrātisko lielvaru klubā.

Tusks pirms sestdienas samita arī izteicās, ka Eiropas Savienība (ES) būs "lojāla" pret Franciju, ja Tramps izšķirsies aplikt franču vīnus ar muitas nodevām.

"Ja ASV uzliks tarifus Francijai, ES atbildēs ar to pašu," uzsvēra Eiropadomes prezidents.

Viņš gan piebilda, ka pēdējais, ko viņš vēlētos, ir konfrontācija ar "mūsu labāko sabiedroto".

Pievēršoties breksita tēmai, Tusks izteicās, ka ir gatavs jebkura veida sadarbībai ar Lielbritāniju, taču viņš nesadarbošoties, bezvienošanās breksita tuvināšanā.

Savukārt saistībā ar Amazones baseina mežu ugunsgrēkiem, kas, domājams, ieņems īpaši svarīgu vietu samita dienaskārtībā, Eiropadomes prezidents izteicās, ka grūti iedomāties tirdzniecības līguma akceptēšanu ar Mercosur, kamēr Brazīlija nepieliek pienācīgas pūles šo postošo ugunsgrēku apslāpēšanā.

Top komentāri

Neslāvs
N
Jo Maskavija ir vien dumpīgā Kijevas province...
Irlielāmērāticams
I
ka Tusks vēl nav paskatījies kartē... .
Paolo Pavo
P
Tur noteikti jābūt Polijai, kura ir pasaules liela valsts ar lielu tautu. "Poļu zemēs" ietilpst arī puse Latvijas, par ko poļi sapņo gultā un zārkā. Reti drosmīga tauta savas agresivitātes apliecinājumā. Viena no lielākajām Krievijas rējējām. Pat latviešu rējējus pārspēj. Izgāzās tikai 1939.gadā, kad gļēvi padevās Hitleram šie varenie poļi. Bet viņi jau par to kaunu nepazīst, jo krievi ir vainīgi, ka gļēvi izrādījās poļi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē