Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ukrainā un citur Putina paziņojumu par daļēju mobilizāciju uzskata par apliecinājumu Krievijas neveiksmēm karā

Gan Ukrainā, gan citās valstīs Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums izsludināt daļēju mobilizāciju tiek uzskatīts par apliecinājumu Krievijas neveiksmēm karā.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless norādīja, ka Putina lēmums iesaukt armijā rezervistus parāda, ka iebrukums cieš neveiksmi.

"Nekāds draudu un propagandas daudzums nevar noslēpt faktu, ka Ukraina uzvar karā, starptautiskā sabiedrība ir vienota un Krievija kļūst par globālu izstumto," teikts britu ministra paziņojumā.

Vācijas vicekanclers Roberts Hābeks uzskata, ka Putins spēris sliktu un nepareizu soli.

"Krievija ar daļēju mobilizāciju vēl vairāk saasina šo agresijas karu, kas pārkāpj starptautiskās tiesības," tviterī paziņoja Habeks.

"Slikts un nepareizs solis, ko mēs stingri nosodām (..). Mēs turpinām pilnībā atbalstīt Ukrainu," uzsvēra vicekanclers.

Kijiva uz Putina paziņojumu reaģējusi ar izsmieklu. Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks tviterī jautāja: "Viss joprojām norit saskaņā ar plānu?" Viņš norādīja, ka rit jau "210.diena trīs dienu karā".

Krievi, kuri aicināja iznīcināt Ukrainu, tagad saņēmuši mobilizāciju, slēgtas robežas, nobloķētus kontus un cietumsodus par dezertēšanu, rakstīja Podoļaks.

"Dzīvei ir lieliska humora izjūta," viņš piebilda.

Podoļaka kolēģis Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs pauda viedokli, ka Krievijas lielie zaudējumi karā piespieduši Kremli spert šādu soli.

"Ir vairāk nekā 100 000 nogalināto un ievainoto, drīzāk tuvu 150 000," paziņoja Arestovičs. Tai pat laika nākamie 150 000 jau ir mentāli norakstīti, viņš piebilda.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu trešdien paziņoja, ka karā Ukrainā krituši 5937 Krievijas karavīri, bet Ukrainas aplēses liecina, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 55 100 karavīrus.

Krievijā ieslodzījumā esošais opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs teica, ka Putina izsludinātā daļējā mobilizācija novedīs pie milzīgas traģēdijas.

"Tas izraisīs milzīgu traģēdiju, (..) lai saglabātu savu personīgo varu, Putins iebrauka kaimiņvalstī, tur nogalināja cilvēkus un tagad sūta milzīgu daudzumu Krievijas pilsoņu šajā karā," piedaloties tiesas sēdē ar videozvana starpniecību, sacīja Navaļnijs. Viņš arī brīdināja, ka tas novedīs pie milzīga daudzuma cilvēku bojāejas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē