Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Zelenskis: ASV un Ukraina sāk sarunas par divpusēju drošības sadarbības vienošanos

ASV un Ukraina ir sākušas sarunas par divpusēju drošības sadarbības vienošanos un noformējušas plānus, kas paredz nosūtīt vairāk tāla darbības rādiusa raķešu Ukrainas bruņotajiem spēkiem, pirmdien paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Kijiva ir parakstījusi vairākas 10 gadu drošības vienošanās ar NATO valstīm, kas paredz ilgtermiņa Rietumvalstu atbalstu Ukrainai trešajā gadā kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma.

"Mūsu komandas - Ukraina un ASV - ir sākušas strādāt pie divpusējas drošības vienošanās," Zelenskis sacīja savā vakara uzrunā sociālajos medijos, piebilstot, ka tā varētu būt "paraugvienošanās".

Līdz šim parakstītās vienošanās, tostarp ar Lielbritāniju, Franciju un Vāciju, nav divpusējas aizsardzības līgumi, bet tām ir simboliska nozīme, parādot Rietumu apņemšanos militāri, politiski un finansiāli atbalstīt Kijivu turpmākajos gados.

Zelenskim pirmdien bija telefonsaruna ar ASV prezidentu Džo Baidenu pēc tam, kad ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai.

Ukrainas prezidents pēc šīs telefonsarunas sacīja, ka "ir salikti visi punkti līgumos par Armijas taktisko raķešu sistēmu (ATACMS) [piegādēm] Ukrainai".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē