Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zelenskis: Ja Krievijas karaspēks ieņems Donbasu, tas var atkal uzbrukt Kijivai

Ja Krievijas karaspēkam izdosies ieņemt Donbasu, tas var atkal doties uzbrukumā Kijivai, brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Tāpēc mums ir ļoti svarīgi neļaut viņiem [ieņemt visu Donbasu], noturēties, jo šī kauja var ietekmēt visa kara gaitu," sacīja Zelenskis intervijā telekanālam CNN.

"Jo es neuzticos Krievijas bruņotajiem spēkiem un Krievijas vadībai. Tāpēc, kā mēs saprotam, fakts, ka mēs viņus atsitām un viņi devās prom, bēga prom no Kijivas, no ziemeļiem, no Černihivas, no tā virziena, tas nenozīmē, ka, ja viņi spēs ieņemt Donbasu, viņi nedosies tālāk uz Kijivu," paskaidroja Ukrainas prezidents.

Komentējot Francijas prezidenta Emanuela Makona aicinājumu neapsūdzēt Krieviju, ka tā Ukrainā pastrādājusi genocīdu, jo šādas apsūdzības var novest pie "verbālas eskalācijas", Zelenskis teica, ka Makronam vajadzētu ierasties Ukrainā, lai savām acīm redzētu pierādījumus par Krievijas karaspēka pastrādātajām zvērībām.

"Es domāju, ka viņš vēlas spert dažus soļus, lai nodrošinātu, ka Krievija piedalās dialogā. Es viņam teicu, ka gribu, lai viņš saprastu, ka tas nav karš, bet nekas cits kā genocīds. Es uzaicināju viņu ierasties, kad viņam būs tāda iespēja. Viņš atbrauks un redzēs, un esmu pārliecināts, ka viņš sapratīs," sacīja Ukrainas prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē