Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zelenskis šokēts par starptautiskas palīdzības trūkumu pēc Kahovkas HES aizsprosta iznīcināšanas

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien paziņoja, ka ir šokēts par ANO un Sarkanā Krusta palīdzības trūkumu pēc Krievijas īstenotās Kahovkas HES aizsprosta iznīcināšanas.

"To tur nav," Zelenskis sacīja intervijā Vācijas laikrakstam "Bild". "Esmu šokēts, jo uzskatu, ka tie ir spēki, kuriem tur jābūt, lai glābtu cilvēku dzīvības," viņš piebilda.

Frontes tuvumā esošā aizsprosta saspridzināšanas dēļ ir applūduši desmitiem ciemu un daļa Hersonas pilsētas, izraisot bailes par humāno katastrofu. Amatpersonas ir paziņojušas, ka tūkstošiem cilvēku būs jāatstāj savas mājas, un daudzi to jau dara pašu spēkiem.

Zelenskis intervijā arī pateica, ka šajā katastrofā "ir miruši cilvēki un dzīvnieki". "No applūdušo namu jumtiem cilvēki redz garām peldam noslīkušus cilvēkus," sacīja Zelenskis.

Viņš arī sacīja, ka ir grūti evakuēt cilvēkus no Krievijas okupētās Hersonas apgabala daļas. "Kad mūsu spēki mēģina viņus izvest, uz tiem no attāluma šauj okupanti," piebilda Zelenskis.

Prezidents sacīja, ka pirms gada ir dalījies izlūkošanas informācijā ar Ukrainas starptautiskajiem partneriem, parādot uzbrukuma šim aizsprostam risku. 

"Mēs dalījāmies šajā informācijā ar mūsu partneriem, un viņi visi atzina, ka ir ļoti augsts šī aizsprosta uzspridzināšanas risks," teica Zelenskis.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņoja, ka ceturtdien vadīs ārkārtas koordinācijas komisijas sanāksmi ar Ukrainu par Kahovkas HES aizsprosta "katastrofālo iznīcināšanu".

Francija ir solījusi nosūtīt palīdzību Ukrainai.   

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē