Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tēma

Ziemeļbriežu acu noslēpums © DIENA

Aizvadītajos Ziemassvētkos radioaparāti un citas skanošas iekārtas atkal un atkal skandināja stāstu par Santaklausa ziemeļbriedi Rūdolfu, kas tumšās naktīs izgaismo ceļu ar savu sarkano, spīdošo degunu.

Mūķene, kura kļuva par svēto © DIENA

Pirms 95 gadiem Kalkutā (mūsdienās šo pilsētu sauc par Kolkatu) ieradās gados pavisam jauna katoļu mūķene, lai sāktu darbu vietējā skolā. Pēc vairākiem gadu desmitiem viņu ne tikai Indijā, bet arī visā pasaulē pazina kā Māti Terēzi – misionāri, kura visu atlikušo mūžu veltīja tam, lai palīdzētu nabadzīgajiem un sirgstošajiem ļaudīm.

Vietvārdos iemūžinātie Ziemassvētki © DIENA

Vairākas Kristmasas, dažas Ziemassvētku salas un Natalas (Natālas), arī Santaklausas, Rūdolfas un tamlīdzīgi – visi šie pasaules kartē iemūžinātie vietvārdi tā vai citādi ir saistīti ar gada baltākajiem (vismaz ziemeļu puslodē) un kristīgajai pasaulei vieniem no nozīmīgākajiem svētkiem.

Jocīgā šķira – brīvprātīgie © DIENA

Biedrības Tavi draugi vadītājs Ulvis Noviks (33) par palīdzības motivāciju, par nenormālo kara normalizēšanu, mazās pasaules sirsnību un lielās vienaldzību, un par to, kā savest kopā problēmas un to risinātājus.

Krāsainas acis no priekštečiem © DIENA

Kaķu dzimtas pārstāvji kopš seniem laikiem priecējuši dabas pēt - niekus ar izteiksmīgu acu krāsu – no dzeltenacainiem tīģeriem līdz zilacainiem sniega leopardiem.

Saldējumu sāk pildīt vafelēs © DIENA

Pirms 120 gadiem saldējuma tirgotājs Italo Markjoni ASV saņēma patentu savam izgudrojumam – ierīcei, kurā varēja cept vafeļu trauciņus, savukārt tajos pildīt auksto gardumu. Sākotnēji šis ēdamais saldējuma iepakojums pēc izskata vairāk atgādināja krūzītes un vēlāk tik populāro konusa formu ieguva, pateicoties citu uzņēmēju veiktajai modernizācijai.

Sportošana nepalēnina novecošanu © DIENA

Ķermeņa spēju robe - žu pārbaudīšanas propagandētāji mēdz pasniegt intensīvas fiziskās aktivitātes kā drošu ceļu uz ilgu jaunības saglabāšanu un garu mūžu. Bet vai tā patiešām ir?

Saldus brieži organizē aizsardzību pret safari © DIENA

Reaģējot uz sociālajos tīklos izplatīto Saldus pusē uzņemto video, kurā redzams, ka no braucošas automašīnas tiek šauts pa briežiem, Valsts policija ir noskaidrojusi notikuma vietu un iesaistītās personas un sākusi kriminālprocesu. Portāls Delfi raksta, tā rīcībā ir neoficiāla informācija, ka briežu šaušanu no automašīnas pastrādājuši mednieki no kolektīva Jaunmuižas mežrags. Saldus brieži organizē aizsardzību pret safari:"Paļausimies uz likuma spēku vai paši uz saviem spēkiem?"