Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Motoru sports

Jonass otrajā braucienā krīt un posmu noslēdz 15. pozīcijā

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Trentīno, Itālijā, izcīnīja 15. vietu pasaules čempionāta ceturtajā posmā prestižākajā MXGP klasē. Uzvaru posmā svinēja slovēnis Tims Gajsers, kurš bija pirmais abos braucienos un tika pie 50 punktiem, otrais ar 44 punktiem bija mājinieku favorīts Antonio Kairoli, bet trešo vietu ar 40 punktiem ieņēma francūzis Gotjē Polēns. Jonass pirmajā braucienā bija 11. vietā, bet otrajā sākumā piedzīvoja kritienu, finišēdams 19. , kas summā deva 12 punktus un 15. pozīciju.

VIDEO: Nitišs jauno PČ sezonu sāk ar pamatīgu avāriju(1)

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas sestdien Abū Dabī izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta pirmajā posmā, kamēr GRX Taneco vienības attīstības braucējs Reinis Nitišs pusfinālā piedzīvoja iespaidīgu avāriju. Tikmēr uzvaru sezonas pirmajā posmā guva Nitiša komandas biedrs Niklass Grenholms no Somijas, otrais bija zviedrs Kevins Hansens, bet trešais bija brits Līams Dorens.

Jonasam septītā vieta pasaules čempionāta posma kvalifikācijā

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas sestdien Trentīno, Itālijā, izcīnīja septīto vietu pasaules čempionāta ceturtā posma kvalifikācijā prestižākajā MXGP klasē. Kvalifikācijā uzvaru guva slovēnis Tims Gajsers, kurš par pussekundi apsteidza sezonas kopvērtējuma līderi Antonio Kairoli no Itālijas. Jonass no uzvarētāja atpalika par nepilnām 56 sekundēm.

Lielo iespēju sezona © DIENA(1)

"Šogad cīņas solās būt īpaši spraigas, un tāpēc nevaru sagaidīt pirmo posmu!" intervijā Dienai saka rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis.

Jonass par pirmajiem MXGP posmiem: galvenais bija iekrāt pieredzi © DIENA

Debitēja pie lielajiem vīriem ar vietām ap desmitnieku, bet jūt, ka tie vēl nav viņa iespēju griesti. Latvijas labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass šosezon startē pasaules čempionāta prestižajā MXGP klasē. Pirmajā posmā Argentīnā latvietis bija desmitais, pēc tam divos posmos 11. vietas. Telefonsarunā Dienai motosportists dalījās iespaidiem par pirmo pieredzi jaudīgāko motociklu klasē un ieskicēja laiku, kad no viņa varētu gaidīt cīņu par augstākām vietām.

Hamiltons uzvar Bahreinā Ferrari neveiksmju dēļ

Pašreizējais pasaules čempions, brits Lūiss Hamiltons no Mercedes komandas svētdien guva uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta otrajā posmā - Bahreinas Grand Prix, taču viņa panākumu pamatīgi sekmēja kārtējās sīvāko konkurentu Ferrari pilotu nedienas.

Jonass gūst 11.vietu MXGP posmā Nīderlandē

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Nīderlandē izcīnīja 11.vietu pasaules čempionāta trešajā posmā prestižākajā MXGP klasē.

Ātruma cilts: Latvijā ražoti milži transportē pasaules autosporta zvaigžņu auto

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Tās viesis ir Artūrs Priednieks – autosportists, Olivera Solberga pārstāvis Baltijā un Race Transport Solutions dibinātājs. Šoreiz turpinās arī rubrika Blondīne servisā ar Aneti Ķēniņu, kura saviem spēkiem mācīsies nomainīt gaisa filtru.

Divus MXGP posmus aizvadījušais Jonass savu gatavību šobrīd vērtē kā 70%

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass šobrīd ir aptuveni 70% gatavībā, bet pagājušajā nedēļā aizvadītajā pasaules čempionāta otrajā posmā sasniegtos rezultātus viņš vērtē kā optimālus un pašsaprotamus, ņemot vērā pērn piedzīvoto ceļgala traumu un izmaiņas, kuras nesusi pāriešana no MX2 klases.

Jonass izcīna 11.vietu PČ otrajā posmā

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Lielbritānijā izcīnīja 11.vietu pasaules čempionāta otrajā posmā prestižākajā MXGP klasē.

Ātruma cilts video: blondīne servisā pirmo reizi maina eļļu(1)

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šajā epizodē sākas jauna rubrika Blondīne servisā ar Aneti Ķēniņu, kura pirmo reizi mūžā iejutīsies autoservisa mehāniķa lomā. Raidījums arī viesosies pie Toma Macuka – motosportista, kurš pievērsies snow bikecross.