Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Motoru sports

Ātruma cilts: Timrots testē Zaržecka Teslu un nespēj valdīt izbrīnu(5)

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots uz sarunu aicinājis plastikas ķirurgu un tehnoloģiju fanu Jāni Zaržecki, kurš raidījuma skatītājiem sagatavojis stāstu par savu pieredzi ar ikonisko elektromobili Tesla, kas pilnībā mainīja priekšstatu par elektromašīnas iespējām. Arī Pauls Timrots nolemj izmēģināt slaveno spēkratu un brauciena laikā nespēj valdīt izbrīnu.

Nevils svin uzvaru otrajā WRC posmā pēc kārtas

Beļģijas pilots Tjerī Nevils no Hyundai komandas svētdien guva uzvaru pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas piektā posma - Argentīnas rallija - sacensībās, uzvarot otro etapu pēc kārtas.

Fetels: Varu kļūt par pasaules čempionu

Vācu pilots Sebastjans Fetels no Ferrari komandas ir pārliecināts, ka šajā sezonā var kļūt par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu, lai gan sezonas pirmajos trijos posmos viņam un vienībai nav klājies spoži.

VIDEO: Autosporta leģenda Arnolds Dambis (90) izvizina Timrotu Biķernieku trasē

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījuma vadītājs Pauls Timrots tiekas ar Latvijas autosporta leģendu Arnoldu Dambi, kurš 25. aprīlī svin 90. gadu jubileju. Mūžam jaunais autosportists atkal sēdīsies pie Moskviča stūres, lai gluži kā savas karjeras ziedu laikos izbrauktu pa Biķernieku trases līkumainajiem ceļiem.

Ātruma cilts video: Blušs dodas iekarot Krievijas drifta virsotnes

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījumu vadīs Ģirts Timrots, kurš uz sarunu aicinājis drifta zvaigzni Kristapu Blušu. Latvijas slavenākais drifteris šobrīd piedzīvo grandiozas karjeras izmaiņas un ir gatavs atklāt, kādi izaicinājumi viņu sagaida šosezon.

Hamiltons triumfē F-1 tūkstošajās sacīkstēs

Britu pilots Lūiss Hamiltons no Mercedes vienības svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešajā posmā - Ķīnas Grand Prix, kas prestižajā seriālā bija 1000.sacīkstes vēsturē. Hamiltonam šī bija otrā uzvara sezonā un 75. karjerā.

Ātruma cilts video: motoru pavēlnieks rubrikā Atrasts Instagram

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātrumka cilts jaunāko sēriju. Šajā raidījumā viss būs par un ap rūcošiem, jaudīgiem motoriem, jo viesos ir rallijkrosa braucējs Roberts Vītols, kurš startē Lielbritānijas rallijkrosa čempionātā. Un būs arī jauna rubrika Atrasts Instagram, kur raidījuma veidotāju uzmanību piesaistījis Jānis Kravalis – jauna seja motoru sporta pasaulē.

Sūlbergs paziņo par karjeras beigām(2)

Titulētais norvēģis Peters Sūlbergs paziņojis par karjeras beigām augstākā līmeņa autosportā. Tiesa, 44 gadus vecais Sūlbergs paliks motorsportā un piedalīsies atsevišķos pasākumos, tomēr tie nebūs saistīti ar augstākā līmeņa sportu. Viņš pieļāva iespēju atgriezties kādās augstāka līmeņa sacensībās vien izņēmuma gadījumos.

Ātruma cilts video: Nitišs gatavojas sīvai konkurencei ar Bakerudu un Hanseniem(1)

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šajā epizodē Pauls Timrots tiekas ar Latvijas rallijkrosa zvaigzni Reini Nitišu, kurš šogad gatavojas neprognozējamu notikumu līkločiem bagātajai Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonai. Āruma cilts fokusā arī motoru sporta jaunpienācējs – virtuālais jeb e-autosports.

Jonass otrajā braucienā krīt un posmu noslēdz 15. pozīcijā

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Trentīno, Itālijā, izcīnīja 15. vietu pasaules čempionāta ceturtajā posmā prestižākajā MXGP klasē. Uzvaru posmā svinēja slovēnis Tims Gajsers, kurš bija pirmais abos braucienos un tika pie 50 punktiem, otrais ar 44 punktiem bija mājinieku favorīts Antonio Kairoli, bet trešo vietu ar 40 punktiem ieņēma francūzis Gotjē Polēns. Jonass pirmajā braucienā bija 11. vietā, bet otrajā sākumā piedzīvoja kritienu, finišēdams 19. , kas summā deva 12 punktus un 15. pozīciju.

VIDEO: Nitišs jauno PČ sezonu sāk ar pamatīgu avāriju(1)

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas sestdien Abū Dabī izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta pirmajā posmā, kamēr GRX Taneco vienības attīstības braucējs Reinis Nitišs pusfinālā piedzīvoja iespaidīgu avāriju. Tikmēr uzvaru sezonas pirmajā posmā guva Nitiša komandas biedrs Niklass Grenholms no Somijas, otrais bija zviedrs Kevins Hansens, bet trešais bija brits Līams Dorens.

Jonasam septītā vieta pasaules čempionāta posma kvalifikācijā

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas sestdien Trentīno, Itālijā, izcīnīja septīto vietu pasaules čempionāta ceturtā posma kvalifikācijā prestižākajā MXGP klasē. Kvalifikācijā uzvaru guva slovēnis Tims Gajsers, kurš par pussekundi apsteidza sezonas kopvērtējuma līderi Antonio Kairoli no Itālijas. Jonass no uzvarētāja atpalika par nepilnām 56 sekundēm.