Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ražošana

Čili Pica turpina darbu; gaida VID slēdzienu(1)

„Lai pieņemtu lēmumu par turpmāko rīcību, zīmola _Čili Pica _īpašnieki gaida oficiālu Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) slēdzienu pēc pārbaudes pie franšīzes ņēmēja SIA Pica serviss, kas apkalpo atsevišķas picērijas reģionos,” informē SIA _Čilija Pizza _mārketinga direktors Artūrs Skadmans.

Par Visaginas AES šaubās arī igauņi(24)

Latvijas un Igaunijas energokompānijas Latvenergo un Eesti energia, kas pēdējos gados ar pieaugošu intensitāti cīkstas par klientu atņemšanu viena otrai savos tirgos, pie vienotas pozīcijas nonākušas trešā Baltijas tirgus spēlētāja - Lietuvas - iniciētajā atomelektrostacijas (AES) projekta jautājumā.

CAF: Pasažieru vilciena jaunā vadība ar mums nekomunicē © DIENA

Kopš jaunās AS Pasažieru vilciens valdes iecelšanas vērienīgajā vilciena konkursā sākotnēji uzvarējušais Spāņu uzņēmums Construcciones y Auxiliar De Ferrocarriles S.A. (CAF) par notiekošos iepirkumu konkursa sakarā ir spiests uzzināt tikai no plašsaziņas līdzekļiem, informē CAF konsultante Liene Krīvena.

Eksporta kāpums turpmāk būs lēnāks

Aprīļa eksporta dati, kā jau pirms tam arī mazumtirdzniecības un rūpniecības rādītāji, rāda uz ekonomikas izaugsmes tempa palēninājumu šī gada 2.ceturksnī. Tas jau bija gaidāms, un īstenībā Latvija pat ilgāk nekā citas valstis turējās pretim eiro zonas parāda krīzes vējam, norāda Swedbank vecākā ekonomiste Lija Strašuna.

VARAM aicina neizmaksāt projekta līdzfinansējumu nepatiesas informācijas sniedzējam(3)

Piektdien, 8. jūnijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nosūtījusi Centrālajai finanšu un līguma aģentūrai (CFLA) vēstuli, kurā aicina piemērot sankciju mehānismu par nepatiesas informācijas sniegšanu, tas ir, neizmaksāt Kohēzijas fonda līdzfinansējumu SIA Ekodoktrīna projekta Sadzīves atkritumu šķirošanas centra izveide Stopiņu novadā atkritumu sagatavošanai noglabāšanai īstenošanai.

Latvenergo plāno noslēgt konsultāciju līgumu par dalību AES 900 000 eiro vērtībā(14)

AS Latvenergo izvēlējusies uzņēmumu Project Financing Solutions Limited finanšu konsultāciju pakalpojumu iegādei Visaginas AES projektam 895 500 eiro jeb aptuveni 625 000 latu vērtībā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta vietnē publicētā informācija. Līgums ar konsultantiem tikšot noslēgts nepieciešamības gadījumā, ko noteikšot turpmākā AES projekta attīstība.

Uzlabojas sadarbība starp vietējiem izgudrotājiem un ražotājiem © DIENA

Latvijas Izgudrojumu un inovāciju centrs _Latvia Invent _vienojies par sadarbību ar Latvijas izgudrotāju biedrību, lai kopīgi strādātu pie jaunu risinājumu, produktu, pakalpojumu, pārdošanas metožu un citu inovāciju ieviešanas uzņēmumos, kas vēlas paaugstināt savu konkurētspēju Latvijā un ārvalstu tirgos.

DEAC veiksmīgi noslēdz Krievijas tirgus apgūšanas kampaņu(3)

Līdz ar veiksmīgu dalību vairākās Krievijas IT jomas izstādēs un konferencēs, DEAC ir noslēdzis ļoti produktīvu un rezultātiem bagātu Krievijas tirgus apgūšanas kampaņas posmu, kas aizsākas šī gada pavasarī. Vasaras mēnešos jaunas kampaņas nav plānotas, taču eksporta veicināšanas aktivitātes tāpēc neapstāsies, jo šajā laikā tiks apstrādāti jau esošie kontakti un plānotas jaunas kampaņas šī gada rudenim, informē uzņēmuma pārstāvji.

Mailigen plāno atvērt filiāli ASV © DIENA(2)

Pēc Latvijas un Igaunijas IT uzņēmumu vizītes Silīcija ielejā ASV e-pasta mārketinga servisa Mailigen izstrādātājs SIA iMedia plāno intensīvu tirgus apguvi un pārstāvniecības atvēršanu ASV, ziņo uzņēmuma pārstāvji.

Aicina neatbalstīt Rīgas ūdens ieceri ražot fasētu dzeramo ūdeni(13)

Latvijas darba devēju un pārtikas un bezalkoholisko dzērienu nozares pārstāvji vērsušies pie Rīgas domes deputātiem, Konkurences padomes un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, aicinot tos neatbalstīt un uzraudzīt SIA Rīgas ūdens ieceri uzsākt fasētā ūdens ražošanu.