Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iedvesmas strāva

Kad tuvojas valstiski svarīgi svētki, nav patīkami lasīt ziņas par iedzīvotāju skaita sarukšanu un priekšvēlēšanu kašķiem.

Šajā laikā labāk uzmanību pievērst dzīvnieku patversmēm un, pavasara hokeja drudzim sākoties, sekot Latvija var!, Latvijas lepnumam, visādiem "dara & rada" projektiem, kas tiek bagātīgi garnēti ar neticamiem iedvesmas stāstiem un pozitīvas attieksmes paraugiem. Es arī vēlos dot artavu šīs pacilājošās gaisotnes radīšanā un laimīgā kārtā vienu no šādiem iedvesmas stāstiem dzirdēju nupat laukos pie kaimiņiem, pērkot laimīgo vistu olas.

Saruna iesākās uz nelāgas nots – es vēlējos noskaidrot, kas ir tas trakais novadnieks, kurš iepriekšējā dienā gribēja mani nosist ar vāli, kad es, māksliniecisku jūtu vadīts, vēlējos nofotografēt viņa sabrukušo māju un šķībo klēti. Pļavas vidū tās izskatījās kā krastā izskaloti dārgumu kuģu vraki, un, meklējot labāko kadra kompozīciju, es pārāk dziļi biju iekāpis viņa teritorijā. Vārds pa vārdam, un kaimiņš man izstāstīja iedvesmojošāku stāstu.

Runa ir par Āri – ciema puisi ar četru klašu izglītību. Viņš nav pabeidzis pamatskolu, taču dieviņš viņam šūpulī ir ielicis dāvanu – zelta rokas. Iesākumā puika remontēja velosipēdus, veļas mašīnas un ledusskapjus. Kā zināms, augot buciņam, aug arī radziņi, un drīz vien garāžā tika atvērta automašīnu remonta darbnīca. Diemžēl Ārim jeb Ārītim, kā viņu sauc vietējie, piemita netikums – viņš dzēra. Reizēm kā aizgāja uz ciema centru agri no rīta, tā visu dienu nosēdēja krūmos pie veikala, dzerot krutku ar ciema runčiem. Taču dieviņš atkal bija parūpējies un sagādājis Ārim brūtīti. Kad tuvojās vakars, meitene pēc padarītajiem dienas darbiem gāja uz šķūni, ņēma ķerru un devās uz ciema centru. Runču protestu pavadīts, aiz veikala gulošais nekustīgais mīļotā ķermenis tika ielocīts ķerrā un, visam ciemam smejoties, vests uz mājām.

Šāda dzīve ilgi nevarēja turpināties, un kopīgiem spēkiem tika meklēts dzeršanas problēmas risinājums. Brūtītei bija zināmi dažādi pieredžu stāsti par kodēšanu, "torpēdu" iešūšanu, noburšanu, bet tautās klīda baumas par kādu jaudīgāku metodi, un to var saņemt, dodoties pie "strāvas vecenes". Es vēlējos precizēt: "Paga, tā ir kāda burve, kas darbojas ar enerģijām un spēj izveidot ap ķermeni enerģētiskās aizsardzības kupolu?" "Nē!" kaimiņš iesmējās. Strāvas vecene darbojas ar plikiem vadiem un elektrību. Atsegtie vadi tiek pielikti pie ķermeņa noteiktās zonās, un tad tiek palaista strāva. Kad strāva ir iztīrījusi septiņas ķermeņa zonas, dzērāju var vest mājās atkopt.

Kopš terapijas ir pagājuši četri gadi, Āris sīvo pie lūpām vairs nav licis, viņa remontētie vāģi šķiļ dzirksteles pa grantētajiem ceļiem, bēdu nezinādami, un šobrīd ciemā domas dalās – puse ciema uzskata, ka izstrāvotā Ārīša garāža sāk izgriezt pogas pieredzējušajam mehāniķim no otra ciema gala ar datorizēto diagnostikas iekārtu un bieziem detaļu katalogiem uz galda.

Ko lai Latvijai novēl svētkos? Vairāk šādu auto meistaru ar zelta rokām, kas spēj izkārpīties no purva slīkšņas, vairāk drosmīgu "strāvas veceņu", kas ar plikām rokām vai, pareizāk, ar plikiem vadiem spēj nostādīt Latvijas vīriešus atpakaļ ierindā, un vairāk tādu brūtīšu, kas mīļoto var aizvest ar ķerru mājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja