Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Intervijas

Inese Zandere: Viss, ko tu domā, ir tava dienasgrāmata © DIENA(8)

Visus Ineses Zanderes pēdējā laikā radītos un topošos darbus vienā intervijā apskatīt nemaz nav iespējams. No visa radošā izvirduma KDi izvēlējās vaicāt par tikko izdevniecībā Neputns izdoto literāro dienasgrāmatu Kuģa žurnāls un libretu Ērika Ešenvalda operai Iemūrētie, kas pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operas un baleta teātrī piedzīvos 19. maijā.

Rihards Zaļupe: Man ar ritmu nav problēmu © DIENA(11)

Noliku visu pārējo pie malas – viss, tagad rakstīšu sev. Tā radās soloprogramma Ziemas atmosfēras. Rihards Zaļupe apvieno sitaminstrumentālista un komponista profesionālās radošās pašizpausmes. Par savu simfoniju Namejs viņš nominēts Dienas gada balvai kultūrā 2015

Klaviermūzikas zelta laikmeta ceļš © DIENA(2)

Vienmēr esmu mīlējis pianistu ierakstus nevis tāpēc, ka tur var dzirdēt neaptveramu nošu ņirboņu, bet skanējuma nokrāsu dēļ - saka izcilais latviešu pianists Vestards Šimkus, gatavojoties solokoncertam Dzintaru koncertzālē 5. februārī (plkst. 19.30).

Kristians Beils: Ja balvas ir vienīgais, kas motivē, tu esi muļķis(1)

Filmā _Gadsimta likme _viens no pašlaik talantīgākajiem Holivudas aktieriem Kristians Beils atveido Maiklu Beriju - smagā metāla mūziku mīlošu neirologu, kurš pievērsies noguldījumu fondu menedžera darbam. Beila atveidotā personība bija pirmā, kas prognozēja nenovēršamo ASV mājokļu tirgus sabrukumu 2005. gadā un tam sekojošo krīzi, kas attīstījās trīs gadus vēlāk.

Vilnis Vējš: Nealkstu dot padomus © DIENA(23)

"Es uzskatu, ka cenšos izvairīties no graujošas un indīgas kritikas. Tāpēc, ka man tā ir nepatīkami rakstīt un ļauties komentāru stila asprātību plūdiem arī neliekas cienīgi," saka mākslas kritiķis Vilnis Vējš