Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Intervijas

Gunārs Upatnieks: Berlīnes filharmoniķi ir sapņu orķestris © DIENA(4)

Īpaši šobrīd, kad cilvēki tā skrien un tik daudz strādā, ir svarīgi, lai viņi vakarā var izbaudīt mākslu brīnišķīgā zālē, nevis pielāgotā sporta hallē, norāda pasaulslavenā Berlīnes Filharmoniskā orķestra mūziķis, kontrabasists Gunārs Upatnieks, kurš ar paša izveidoto šī orķestra stīgu kvintetu uzstāsies Liepājas jaunās koncertzāles Lielais dzintars kamerzāles atklāšanas koncertu sērijā.

Ridlijs Skots: Marsietis nav kārtējais stāsts par kosmosu(1)

Britu režisors Ridlijs Skots zinātniskajai fantastikai uz ekrāna pievērsies vairākkārt. Savu karjeru veiksmīgi aizsācis ar filmu Svešais/Alien 1979. gadā, vēlāk uzņēmis ne mazāk leģendāro Pa asmeni skrejošais/Blade Runner ar Harisonu Fordu galvenajā lomā.

Ināra Kolmane: Cilvēki grib skatīties kino arvien vairāk © DIENA(13)

Par vienu no šīgada spilgtākajām dokumentālajām filmām ir kļuvis režisores Ināras Kolmanes darbs Ručs un Norie, kas patlaban skatāms nacionālā filmu festivāla _Lielais Kristaps _seansos kinoteātrī Kino Citadele (30.IX un 6.X) līdzās citām jaunākajām Latvijas filmām.

Valdis Jansons: Talants ir tikai sākums © DIENA(1)

Balss ir visas dzīves spogulis. Ja balss skan, skan arī pasaule tev apkārt – uzskata Itālijā dzīvojošais latviešu baritons Valdis Jansons. Dzimtajā Rīgā viņš ieradies dziedāt Džuzepes Verdi operā Trubadūrs

Sinfonietta Rīga 10. jubilejas sezonā – orķestris ar mugurkaulu un skatu nākotnē © DIENA(1)

"Šogad mūsu plānā būs jauni un neizzināti ceļi un virzieni, skanēs arī mūsu repertuāra pamata fundaments. Mums palaimējies strādāt ar tādiem solistiem kā Žans Gijēns Keirass; neaizmirstama būs tikšanās ar Kasparu Putniņu orķestra diriģenta lomā, vakars ar Ivetu Apkalnu, koncerts ar neprognozējamo klarnetistu Emīlu Jūnasonu," - Sinfonietta Rīga mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē ieskicē kamerorķestra desmitās jubilejas sezonu.