Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Māksla

Viņu uzskatīja par sava laika kulturāli visvairāk attīstīto sievieti Eiropā. Londonā notiek Angelikas Kaufmanes izstāde © DIENA

Londonas Karaliskajā mākslas akadēmijā līdz 30. jūnijam būs aplūkojama Angelikas Kaufmanes (1741–1807) izstāde. Viņa ir viena no slavenākajām XVIII gadsimta māksliniecēm un pieder Londonas Karaliskās mākslas akadēmijas dibinātāju saimei. Kāds no Angelikas Kaufmanes laikabiedriem raksturojis viņu kā "kulturāli visvairāk attīstīto sievieti Eiropā"

Māksliniece Madara Gruntmane: Mani interesē analīze – sevis un citu © DIENA

Izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa ir atklāta mākslinieces Madaras Gruntmanes izstāde Klusumā: Dzērājmeitiņa. "Tas ir līdz kaulam patiess pētījums, kurā dzejas valoda vienlaikus ir vardarbības lieciniece un dziedinātāja," tiek pieteikta izstāde, kuras centrā ir mākslinieces videodarbs. Tā stāstījuma pamatā ir Madaras Gruntmanes tituldzejolis no viņas otrā dzejas krājuma.

Siguldā atklāta sēņu pasaulei veltīta izstāde FUNGI

Sestdien, 15. jūnijā, kultūras un mākslas telpā Siguldas devons atklāta cianotipiju izstāde FUNGI, kuras autores ir mākslinieces Šarlote Baškevica un Sabīne Beķere. Šī izstāde ir veltīta sēņu pasaulei, izpētot to unikālās formas, faktūras un lomas dabā un atspoguļojot tās mākslā.

Galerijā Centrs tiks atklāta izstāde Nature Morte

Tirdzniecības centrā Galerija Centrs pirmdien, 17.jūnijā, pulksten 18.30 tiks atklāta mākslinieku grupas Butterman kūrētā izstāde Nature Morte, kas parādīs, kā 21. gadsimta Latvijas mākslinieki ir atjaunojuši klusās dabas žanru, kas iepriekš pasaules mākslā bija saistīts ar 16. un 17. gadsimtu.

Notiks dokumentālās filmas Staigāt un atcerēties. Rīgas Porcelāna rūpnīca bijušo darbinieku atmiņās pirmizrāde

Otrdien, 18. jūnijā, Rīgas valstspilsētas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzejs prezentēs dokumentālo filmu Staigāt un atcerēties. Rīgas Porcelāna rūpnīca bijušo darbinieku atmiņās, programmu papildinās simpozijs, veltīts porcelāna pētniecības aktualitātēm. Pasākums tiks straumēts tiešsaistē, muzeja sociālā portāla Facebook kontā.