Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ziņas

Pasniegtas Rīgas kultūras gada balvas Baltais zvirbulis

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) pasniedzis gada balvu kultūrā Baltais zvirbulis, pateicoties un izsakot atzinību, par kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanu. Balvas svinīgā ceremonijā pasniegtas astoņiem laureātiem, informēja Rīgas pašvaldībā.

Noslēgušās Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku koprepertuāra pārbaudes skates

Vairāk nekā divus mēnešus visā Latvijā norisinājās XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koprepertuāru nozaru skates, kurās piedalījās 444 kori, 686 deju kolektīvi, 61 pūtēju orķestris un 74 koklētāju ansambļi. Plašāka informācija par skašu rezultātiem un finālkonkursu dalībniekiem – www.lnkc.gov.lv, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra Sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane.

Atvērta agrā pieteikšanās Latvijas Arhitektūras gada balvai 2023

Latvijas Arhitektu savienība līdz 29. maijam par pazeminātu dalības maksu aicina pieteikt darbus 2023. gada Latvijas Arhitektūras gada balvai. Balvai var pieteikt gan Latvijā īstenotus darbus neatkarīgi no autoru valstiskās piederības, gan tādus, kas realizēti citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija, informēja Latvijas Arhitektu savienības pārstāvji.

Notiks starptautisks simpozijs No sarežģītās pagātnes uz kopīgu nākotni

Noslēdzot 2020. gadā uzsākto starptautisko projektu No sarežģītās pagātnes uz kopīgu nākotni, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) 18. un 19. maijā aicina uz starptautisku simpoziju, kura uzmanības centrā ir pieejas, kā māksla var veicināt sabiedrības izpratni par pagātnes un tagadnes samezglotajām attiecībām, kā tā var arī ieņemt aktīvu nostāju pašreizējā realitātē, ko īpaši satricinājis karš Ukrainā, un kā tas viss ietekmē mūsu tuvāko nākotni, informēja LCCA pārstāvji.