Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ziņas

Likteņdārza Saieta namā notiks saruna ar dzejnieci Māru Zālīti

Sestdien, 11. martā, plkst. 13.00 Likteņdārza jaunajā Saieta namā uz sarunu aicina latviešu dzejniece, dramaturģe, sabiedriskā darbiniece, kā arī Kokneses fonds padomes locekle Māra Zālīte. Diskusijas ar klātesošajiem vadīs Broņislavas Martuževas fonda Rakstītāja vadītāja Anna Egliena.

Acis redz, sirds – deg. Boņuks 2022 – cilvēkiem, kas Latgali padara skaistāku, lielāku un labāku © DIENA

Kas ir tās lietas, ar ko vispār asociējas Latgale un latgaliskais? Vai tas noteikti ir cilvēks, kurš dzīvo ezera krastā un uzglūn ceļa malā katram garāmbraucējam, lai savā "gostmīlībā" tūlīt saķertu un vestu uz savām mājām piedzirdīt ar šmakovku? Ar šādu asprātīgu izaicinājumu ierastajiem "tviter stereotipiem" par publisko latgalieša tēlu vakara vadītājs aktieris Jānis Kronis Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē 4. martā iesāka Latgaliešu kultūras gada balvas Boņuks pasniegšanas ceremoniju.

Reģionālajās koncertzālēs jaunieši varēs iesaistīties laikmetīgā cirka radošajās darbnīcās

Koncertzāle Lielais dzintars 2023. gadā organizēs četras reģionālās radošās darbnīcas vērienīga projekta Mākslu laboratorija CirqueMusique ietvaros. Tā rezultātā 2024. gada sākumā iecerēts veidot mobilu starpdisciplināru laikmetīgās mūzikas izrādi ar cirka elementiem, kas paredzēta jauniešu auditorijai vecumā no 12 līdz 18 gadiem, informēja projekta Mākslu laboratorija CirqueMusique komunikācijas vadītāja Andra Strautiņa.

Pasniegtas Latgaliešu kultūras gada balvas Boņuks

Latgales vēstniecībā Gors 4. marta vakarā notika svinīgā Latgaliešu kultūras gada balvas Boņuks pasniegšanas ceremonija, kur tika godināti desmit balvas ieguvēji – spilgtākie un nozīmīgākie notikumi un personības 2022. gadā, kā arī pasniegta balva par mūža ieguldījumu fotomāksliniekam Igoram Pličam.

Rīgas cirkā uzstāsies izcilais žonglieris Vess Pedens

Atjaunotajā Rīgas cirka arēnā 9.–11. martā viesosies starptautiski pazīstamais žonglieris Vess Pedens (Wes Peden) ar amerikāņu kalniņu tēmai veltīto izrādi Rollercoaster, informēja Rīgas cirka komunikācijas projektu vadītāja Zane Volkinšteine.

Karostas festivālam pieteikušies vairāk nekā 50 mākslinieki no visas pasaules

5. Karostas festivāls šogad notiks no 5. līdz 11.jūnijam un viena no galvenajām sadaļām būs mākslas plenērs. Vakar noslēdzās mākslinieku pieteikšanās festivālam. Tika saņemti 50 pieteikumi no māksliniekiem un mākslinieku apvienībām, informēja Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

KM parlamentārais sekretārs: Ogres dome neiejaucās Ogres muzeja darbībā

Kultūras ministrija (KM) nesaredz, ka Ogres novada dome būtu iejaukusies Ogres muzeja lietās, kā arī šajā situācijā nav saredzami nekādi likuma pārkāpumi, Latvijas Televīzijas raidījumā Šodienas jautājums pauda KM parlamentārais sekretārs, Ogres mēra Egila Helmaņa partijas biedrs Ritvars Jansons (NA).