Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ziņas

Sākas pasākumu pieteikšana sarunu festivālam Lampa

No 4. janvāra līdz 8. februārim ikviens ir aicināts pieteikt savu pasākumu devītajam Sarunu festivālam LAMPA. Šovasar festivāls norisināsies 9. un 10. jūnijā Cēsīs, kur, vienuviet pulcējot visdažādākos sarunu biedrus un daudzveidīgus sarunu formātus, meklēsim atbildes uz sev un visai sabiedrībai būtiskiem jautājumiem, informēja Egita Prāma festivāla programmas kuratore.

Dziesmu un deju svētkiem gatavojas vairāk nekā 1700 kolektīvu

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas simtpiecdesmitgade. Svētku laikā notiks vairāk nekā 60 pasākumi un koncerti daudzās vietās Rīgā – Mežaparka estrādē, Daugavas stadionā, Arēnā Rīga, Ķīpsalas hallē, Rīgas Latviešu biedrības namā, Viestura un Vērmanes dārzā, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Latvijas Nacionālās operā, Latvijas Universitātē, Hanzas peronā, Rīgas Domā un citos Rīgas dievnamos. Dziesmu un deju svētkiem gatavojas vairāk nekā 1600 kolektīvu Latvijā, savukārt ārvalstīs - vairāk nekā 100.

VKKF izsludina projektu konkursu piecās mērķprogrammās

Ir izsludināti kārtējie VKKF konkursi: pirmais 2023. gada projektu konkurss, kā arī konkursi mērķprogrammās Muzeju nozares attīstības programma, Mūzikas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana, Dizaina un arhitektūras izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana un Mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu un spēles īsfilmu ražošana, informēja VKKF pārstāvji.

Sākusies ziemas pieteikšanās Latvijas Dizaina gada balvai 2023

No 2023. gada 2. janvāra līdz 31. janvārim atvērta ziemas pieteikšanās Latvijas Dizaina gada balvai 2023 – augstākajam apbalvojumam dizaina jomā Latvijā. Balvu pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī stimulēt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību, informēja Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa.

Sabiles Mākslas, kultūras un tūrisma centra vadītāja Ginta Petra: Man iedeva atslēgas un teica – vari rīt sākt! © DIENA

Tieši pirms gada Diena rakstīja par pirmo muzikālo notikumu atjaunotajā vēsturiskajā Sabiles sinagogas ēkā, kurā Ziemassvētkus ieskandināja komponista Raimonda Tigula un LNSO stīgu kvinteta koncerts Mēnessgaismas skaņu zīmējumi. Sabiles Mākslas, kultūras un tūrisma centrs, kas atbild par atjaunotās sinagogas jauno, kultūras piepildīto dzīvi, turpina decembra muzikālo tradīciju ar Raimonda Tigula klātbūtni.

Par 2023. gada Iedvesmas bibliotēkām kļūs Gulbenes novada, Mālupes un Valgundes bibliotēkas

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (Biedrība) izraudzījusies projekta Iedvesmas bibliotēka dalībnieces nākamajam gadam. Par Iedvesmas bibliotēkām 2023 kļūs trīs bibliotēkas, kurām būs iespēja realizēt mūsdienīgas un pozitīvas pārmaiņas: Gulbenes novada bibliotēka, Alūksnes novada Mālupes bibliotēka, Jelgavas novada Valgundes bibliotēka, LNB Atbalsta biedrības pārstāve Sanita Kitajeva.

Valsts prezidents pasniedzis cildinājuma rakstus pieciem kultūras un sabiedriskajiem darbiniekiem

Godinot nozīmīgās dzīves jubilejās, Valsts prezidents Egils Levits šodien pasniedza Cildinājuma rakstus bijušajam Augstākās Padomes deputātam Kazimiram Šļakotam, Starptautiskā Baltijas baleta festivāla mākslinieciskajai direktorei Litai Beiris, fotovēsturniekam Pēterim Korsakam, Eiropas Parlamenta (EP) deputātei Sandrai Kalnietei (JV) un pianistam Ventam Zilbertam, informēja Valsts prezidenta kancelejā.