Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ziņas

Par 2023. gada Iedvesmas bibliotēkām kļūs Gulbenes novada, Mālupes un Valgundes bibliotēkas

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (Biedrība) izraudzījusies projekta Iedvesmas bibliotēka dalībnieces nākamajam gadam. Par Iedvesmas bibliotēkām 2023 kļūs trīs bibliotēkas, kurām būs iespēja realizēt mūsdienīgas un pozitīvas pārmaiņas: Gulbenes novada bibliotēka, Alūksnes novada Mālupes bibliotēka, Jelgavas novada Valgundes bibliotēka, LNB Atbalsta biedrības pārstāve Sanita Kitajeva.

Valsts prezidents pasniedzis cildinājuma rakstus pieciem kultūras un sabiedriskajiem darbiniekiem

Godinot nozīmīgās dzīves jubilejās, Valsts prezidents Egils Levits šodien pasniedza Cildinājuma rakstus bijušajam Augstākās Padomes deputātam Kazimiram Šļakotam, Starptautiskā Baltijas baleta festivāla mākslinieciskajai direktorei Litai Beiris, fotovēsturniekam Pēterim Korsakam, Eiropas Parlamenta (EP) deputātei Sandrai Kalnietei (JV) un pianistam Ventam Zilbertam, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Spēles lieliem un maziem © DIENA

Cik zināms par metamo kauliņu vēsturi vai par to acu izkārtojuma likumsakarībām? Kā darināja ķegļus un spēles bumbas? Kādus mūzikas instrumentus spēlēja rīdzinieki? Vai mūsdienu bērniem viduslaikos atrastos viņu uzmanību piesaistošas rotaļlietas? – Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā (RVKM) durvis vērusi izstāde Spēles lieliem un maziem. Spēļu un rotaļu piederumu arheoloģiskie atradumi senajā Rīgā. 13.– 18. gs., kas ļauj rast atbildes uz šiem un virkni citu jautājumu. Tā būs apskatāma līdz 2023. gada 1. oktobrim.

Ventspils Mūzikas vidusskolas direktora amatā apstiprināts tās līdzšinējais direktora vietnieks Jēkabs Macpans

Atklātā konkursā uz profesionālās izglītības kompetences centra Ventspils Mūzikas vidusskola (PIKC VMV) direktora amatu par uzvarētāju atzīts līdzšinējais PIKC VMV direktora vietnieks radošajā darbā un praktizējošs mūziķis Jēkabs Macpans. Darba pienākumus skolas direktora amatā J. Macpans uzsāks pildīt no 2022. gada 12. decembra, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.