Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Tartu 2024 aicina būt atvērtiem un ļauties skūpstiem Eirovīzijas hitu pavadījumā

Sestdien, 18. maijā, Tartu ir gaidāms viens no 2024. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas spilgtākajiem notikumiem – koncertuzvedumā Kissing Tartu tiks atzīmēta Igaunijas dalības Eirovīzijas dziesmu konkursā 30. gadadiena. Šovs noslēgsies ar kopīgu skūpstu pilsētas Rātslaukumā – akcijā aicināti piedalīties visi interesenti

Tiek prognozēts, ka 18. maija vakarā Tartu publiskajā skūpstā saplūdīs vairāki tūkstoši dažāda vecuma dalībnieku. Koncertuzveduma Kissing Tartu režisors Ains Meeotss nešaubās, ka šis masveidīgais un krāšņais mīlestības apliecinājums varētu pilnībā lauzt priekšstatu par vēsajiem un atturīgajiem igauņiem.

Publika skūpstam varēs iedvesmoties, koncertā klausoties divus desmitus igauņu dziedātāju – viņi izpildīs dažādos gados Eirovīzijas konkursā skanējušās dziesmas. Programmas īpašā viešņa būs 2014. gada Eirovīzijas triumfatore – austriešu dīva un kvīru ikona Končita Vursta, kura pagājušajā sestdienā, 11. maijā, uzmirdzēja uz Eirovīzijas lielās skatuves Zviedrijas pilsētā Malmē. Viņa kopā ar vēl divām konkursa laureātēm – zviedru prīmām Karolu un Šarloti Perelli – izpildīja grupas ABBA hitu Waterloo, svinot leģendārā kvarteta Eirovīzijas triumfa 50 gadu jubileju.

Eirovīzijas konkursa laureātes Šarlote Perelli (no kreisās), Karola un Končita Vursta uzstājas 2024. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Malmē ar dziesmu Waterloo par godu grupas ABBA uzvaras 50 gadu jubilejai. Foto – Sāra Luīze Beneta, EBU

Tartu 2024 radošā direktore Kati Torpa aicina koncerta apmeklētājus būt atvērtiem un ļauties svētku noskaņai: "Kopīgais skūpsts var būt gan maigi romantisks, gan drauga skūpsts uz vaiga, gan mīļš apskāviens starp vecākiem un bērniem. Šis sirsnības un mīļuma brīdis sasaucas ar vienu no Tartu 2024 tēmām – seksualitātes apzināšanos."

Kati Torpa piebilst, ka Končitas Vurstas dalība pasākumā ir simboliska vairāku iemeslu dēļ: "LGBTIQA+ tēma Igaunijai ir svarīga. Mēs vēlamies, lai ikvienam būtu iespēja apmeklēt Kissing Tartu, esot pašam un neslēpjot savu patieso es. Katram cilvēkam ir tiesības dzīvot un mīlēt. Turklāt Končita Vursta ir no Augšaustrijas – tās pilsēta Bādišle kopā ar Tartu šogad dala Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu."

Koncertuzveduma mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par seksuālo veselību. Pasākums ietilpst seksuālajai izglītībai veltītajā projektā, kura centrālais notikums būs konference Pirmais skūpsts 17. maijā. Akcijas Kissing Tartu rīkotāji aicina pasākuma apmeklētājus izrādīt cieņu apkārtējiem neatkarīgi no viņu tautības, rases, vecuma, dzimuma un pasaules uzskata. Koncertuzvedums Tartu Rātslaukumā 18. maijā sāksies plkst. 21.30, ieeja – bez maksas.

Informācija: tartu2024.ee

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja