Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Krievija

ISW: Kremlis plāno pasludināt Prigožinu par nodevēju

Kremlis gatavo mehānismus, lai algotņu grupējuma Vagner vadītāju Jevgēņiju Prigožinu pasludinātu par nodevēju, tomēr tas, visticamāk, nenotiks tuvākajā laikā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Avoti: Krievijā Brjanskas apgabalā nogāzušies divi helikopteri un divas lidmašīnas

Krievijas Brjanskas apgabala gubernators sestdien pavēstīja par helikoptera nogāšanos apgabala teritorijā, bet Kremļa oficiālā ziņu aģentūra TASS ziņo arī par kaujas lidmašīnas nogāšanos šajā reģionā, savukārt citi Krievijas mediji, arī laikraksts "Kommersant", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka sestdien apgabalā notriekti četri Krievijas armijas gaisakuģi - divi helikopteri un divas lidmašīnas.

Vagner vadonis piedraud izraut zobus Makronam © DIENA

Kremļa iebrukumā Ukrainā iesaistītā privātā militārā grupējuma Vagner vadonis Jevgeņijs Prigožins ir tik ļoti aizvainots par Francijas parlamenta aicinājumu Eiropas Savienībai pasludināt Vagner par teroristisku organizāciju, ka piedraudējis ar plakanknaiblēm izraut zobus Francijas prezidentam Emanuelam Makronam, vēsta Politico.eu.

ISW: Putins gatavo krievus ilgam karam

Krievijas prezidenta Vladimira Putina runa 9.maija parādē Maskavā liecina, ka viņš cenšas sagatavot krievus ilgstošam karam, norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Putins atzīmē 9. maiju ar raķeštriecieniem © DIENA

Krievija atzīmējusi tur par uzvaras dienu saukto 9. maiju ar raķeštriecienu Ukrainai, prezidenta Vladimira Putina Rietumus vainojošo runu Sarkanajā laukumā un karaspēka parādi, kurā šogad piedalījās mazāks karavīru skaits un tika izmantots ievērojami mazāk modernās bruņutehnikas nekā iepriekšējos gados, vēsta BBC.