Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Tuvie austrumi

Irānas deputāts par Trampa nogalināšanu sola trīs miljonus dolāru(6)

Līdz šim mazpazīstamais Irānas parlamenta deputāts Ahmads Hamze otrdien piedāvājis trīs miljonu dolāru lielu atlīdzību "jebkuram, kurš nogalinās" ASV prezidentu Donaldu Trampu, atriebjoties par ietekmīgā Irānas komandiera Kasema Sulejmanī nogalināšanu ASV raķešu triecienā Irākā, kas tika īstenots pēc Trampa pavēles, vēsta Irānas ziņu aģentūra ISNA.

ASV atsāk kopīgas militārās operācijas ar Irāku(6)

ASV spēki trešdien atsākuši kopīgas militārās operācijas ar Irāku, kas tika apturētas pēc Irānas ģenerāļa Kasema Sulejmani nogalināšanas raķešu triecienā Bagdādē 3.janvārī, vēsta laikraksts New York Times.

Irānas ministrs Eiropai pārmet kodolvienošanās pārkāpšanu(3)

Eiropas valstis ir pārkāpušas pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanos, trešdien preses konferencē Indijā sacīja Irānas ārlietu ministrs Džavads Zarifs, pēc tam kad trīs Eiropas valstis - Francija, Lielbritānija un Vācija - bija iesniegušas sūdzību, ka Teherāna atkāpusies vienošanās izpildes.

Lībijas komandieris Haftars neparaksta pamiera vienošanos Maskavā(5)

Lībijas militārais komandieris feldmaršals Halifa Haftars, kas atbalsta Tubrukā bāzēto Lībijas valdību un ir izvērsis uzbrukumu otrai, Tripolē bāzētajai administrācijai, pametis Maskavu, neparakstot pamiera vienošanos par deviņus mēnešus ilgušo kauju apturēšanu, otrdien ziņu aģentūrai AFP apliecināja Krievijas Ārlietu ministrija.

ASV un Irāna nav gatavas kompromisiem © DIENA(16)

Krīze, ko izraisīja ASV nāvējošais uzbrukums Irānas ietekmīgajam ģenerālim Kasemam Sulejmani, nav galā, uzskata eksperti. Viņuprāt, neviens no galvenajiem faktoriem, kas abas valstis noveda uz kara sliekšņa, nav mainījies.