Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tuvie austrumi

Irāna atbildējusi uz ģenerāļu slepkavību © DIENA(11)

Pliķis ASV sejā. Tā naktī uz trešdienu notikušos raķešu uzbrukumus ASV militārajām bāzēm Irākā nodēvēja Irānas garīgais līderis un faktiskais vadītājs ājatolla Alī Hāmeneī. Tā bija islāma republikas atbilde uz Irānas ietekmīgākā ģenerāļa Kasema Sulejmani nogalināšanu ASV drona uzlidojumā pagājušajā piektdienā Irākas galvaspilsētā Bagdādē.

Irānas prezidents sola nepiekāpties ASV(2)

Irānas atbilde ASV uzbrukumam, kurā tika nogalināts ģenerālis Kasems Sulejmani, parāda, ka Irāna "neatkāpsies Amerikas priekšā", trešdien paziņojis Irānas prezidents Hasans Ruhani.

Irānā nogāzusies Ukrainas pasažieru lidmašīna(14)

Irānā netālu no Teherānas Imama Homeini starptautiskās lidostas trešdien nogāzusies Ukrainas pasažieru lidmašīna ar vairāk nekā 170 cilvēkiem, un atbilstoši provizoriskajai informācijai neviens no aviolainerī esošajiem cilvēkiem nav izdzīvojis.

Putins metas risināt krīzi Tuvajos Austrumos © DIENA(13)

Neraugoties uz to, ka Krievijā ir brīvdienas, jo tiek atzīmēti pareizticīgo Ziemassvētki, šīs valsts prezidentam Vladimiram Putinam ir ļoti aizņemta nedēļa. Trešdien Kremļa saimnieks apmeklēs Turciju, kur tiksies ar prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, bet sestdien Maskavā viesosies Vācijas kanclere Angela Merkele. Sagaidāms, ka abās tikšanās reizēs Putina un kolēģu galvenais sarunu temats būs situācija Tuvajos Austrumos pēc Irānas ietekmīgā ģenerāļa Kasema Sulejmani bojāejas ASV gaisa triecienā. Analītiķi norāda, ka Krievija var izrādīties gan ieguvēja, gan zaudētāja no pašreizējās krīzes reģionā.