Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

30.aprīlī Rīgas Domā - Kaspars Zemītis ar koncertprogrammu Eklektika

30.aprīlī plkst.19.00 Doma katedrālē uzstāsies akustiskās ģitāras meistars Kaspars Zemītis ar unikālu koncertprogrammu Eklektika. Koncerta īpašie viesi – Valsts Akadēmiskais koris Latvija, diriģenta Māra Sirmā vadībā, _Sinfonietta Rīga _stīgu kvartets, kā arī Renārs Kaupers.

Tik plaša un daudzveidīga ģitāras programma Doma katedrālē vēl nebūs skanējusi. Mākslinieks to plāno piepildīt gan ar senu, gan ar mūsdienīgu mūziku - Bahs un tautas dziesmas, tango un Maikls Džeksons, Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis. Īpaši Rīgas Doma koncertam K.Zemītis radījis jaunu skaņdarbu - Vētra klusumā, kurā autors ir centies paplašināt instrumenta izmantošanas iespējas, informēja koncerta rīkotāji.

Uzstāšanās īpašie viesi būs Sinfonietta Rīga stīgu kvartets, ar kuriem K.Zemītim ir izveidojusies laba sadarbība. Koncertā kvartets atskaņos autora skaņdarbu Agnus Dei, kā arī citus skaņdarbus. Ģitārspēles melodijas papildinās arī Valsts Akadēmiskais koris Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā, atskaņojot K.Zemīša dziesmu Mēnessnakts, kuru mūziķis komponējis diriģenta aicināts. Koncertā piedalīsies arī K.Zemīša muzikālais biedrs un līdzšinējais sabiedriskās kustības Mans Doms atbalstītājs Renārs Kaupers.

K.Zemīša koncerts Eklektika ir viens no īpašajiem projekta Mans Doms organizētajiem koncertiem, kuru biļešu ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas Ar degsmi par brīvu Latviju izveidei.

Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē un www.eKase.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 8.05.2024.

80% cilvēku uzskata, ka pats grūtākais darbā, neatkarīgi no darba veida, ir celšanās agri no rīta.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko