Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Grafiskā dizainera labākais draugs

Aplikācijas, kas noderēs gan profesionāļiem, gan entuziastiem

Dizainera labākie draugi – iedvesma, papīrs un zīmulis. Pirmo aizstāt nevar, turpretim otro un trešo jau kādu laiku var censties aizstāt ar digitālo papīru un nestandarta rakstāmrīkiem – irbuli (stylus) vai pat pirkstiem. Šoreiz apskatīsim trīs aplikācijas, kas var lieliski papildināt gan grafiskā dizaina profesionāļu, gan entuziastu rīku krājumu.

ColorSchemer ****

ColorSchemer ir populārās aplikācijas ColorSchemerStudio 2 mobilā versija. Aplikācijas galvenais uzdevums ir atbalstīt lietotāju krāsu paletes izstrādē vai izvēlē. Lietotājam tiek doti ne vien vairāki fantastiski rīki krāsu atlasei, bet arī sociālā platforma domu apmaiņai un jaunu ideju gūšanai. Aplikācija piedāvā arī lielisku iespēju izstrādāt krāsu paleti, vadoties pēc lietotāja izvēlēta fotoattēla. Atliek vien izvēlēties vai uzņemt fotoattēlu, piemēram, ar saulrietu pludmalē, pievienot to aplikācijai un veikt nelielas korekcijas automātiski radītajā krāsu paletē. Viens no lielākajiem šīs aplikācijas plusiem ir tajā integrētā piekļuve sociālajai platformai COLORlovers.com. Pieslēdzoties platformai ar savu segvārdu un paroli, jums pieejams jau krietni vairāk nekā miljons platformas lietotāju radītu krāsu palešu. Šī funkcionalitāte noteikti patiks ne vien satura radītājiem, bet arī lietotājiem, kas vēl pilnībā neuzticas savām vizuālajām prasmēm. Aplikācija pieejama tikai iPhone un iPodTouch lietotājiem.

Fontly *****

Fantastiskas retro stila izkārtnes, īpatnēji reklāmas plakāti vai dizaineru lielākās neveiksmes – tas viss atrodams visnotaļ unikālajā tipogrāfijas kartēšanas aplikācijā Fontly. Fontly ļauj lietotājiem apkopot senatnīgus uzrakstus un teksta noformējumus, atzīmējot to atrašanās vietu kartē. Viss, kas jums jāizdara, – jāstartē aplikācija, jāuzņem fotoattēls, jāpievieno tam virsraksts, birka un jāapstiprina augšupielāde Fontly servisā. Viens no aplikācijas pozitīvākajiem elementiem ir sociālā funkcionalitāte – lietotājs var ne vien atzīmēt un pievienot pats savu atradumu, bet arī vērtēt citu lietotāju veikumu divās sadaļās – jaunākie attēli un labākie attēli. Jāatzīst, ka nišas aplikāciju lielākais pluss ir nelielais lietotāju skaits, tas nozīmē, ka ikvienam ir iespēja izskatīt teju visus jaunākos attēlus tikai dažu minūšu laikā. Diemžēl pagaidām aplikācija nav iemantojusi popularitāti un ir lejupielādēta tikai mazliet vairāk nekā 5000 reižu.

Paper ****

Svarīgākie darbarīki ir iedvesma, papīrs un zīmulis. Taču, ja pirmais negaidīti piezogas un pie rokas nav nedz otrā, nedz trešā, lieti noderēs planšetdatorā laikus uzstādītā aplikācija Paper. Paper lielākais pluss ir līdzība ar standarta papīra piezīmju vai skiču bloknotu – ne vien aplikācijas vizuālajā noformējumā, bet arī zīmēšanas dzinī. Nenoliedzami interesanta un konkrētajai aplikāciju nišai netipiska ir modulārā pieeja – lietotājs iegūst aplikāciju ar minimālu standarta rīku klāstu, bet citus rīkus un funkcionalitāti iegādājas pēc individuālas nepieciešamības. Viens no patīkamākajiem piedāvājumiem ir aplikācijas attīšanas funkcionalitāte (rewind), kas ļauj atcelt 20 darbību, tās tinot uz priekšu vai atpakaļ un vērojot izmaiņas animētā veidā. Diemžēl lieta, kas nenāk komplektā ar aplikāciju, ir irbulis, bez kura gluži vienkārši nav iespējams iztikt, ja vēlaties pilnvērtīgi izbaudīt Paper funkcionalitāti. Aplikācija patlaban pieejama tikai iOS lietotājiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja