Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Laiks kustēties un iekarot pasauli!

Iespējams, motivācija pavasara sportisko aktivitāšu sākšanai jāmeklē… videospēlēs

Ja arī jūsu pavasara darāmo darbu sarakstā iekļauts uzdevums piekopt veselīgu dzīvesveidu, taču nekādi nevarat saņemties rīta skrējienam, vakara pastaigām vai trenažieru zāles apmeklējumam, iespējams, tieši jums nepieciešama kāda papildu motivācija, piemēram, videospēļu elementa iekļaušana treniņu programmā!

Zombies, run! *** 

Pēdējā gada laikā tirgū strauji ir ienākušas ģeolokācijas spēles – viena no pirmajām veiksmīgajām šāda veida paplašinātās realitātes spēlēm bija Ingress. Taču nav aizmirsti arī tie, kuriem svarīgāks ir nevis spēles elements, bet gan kustība. Zombies, run! ir veids, kā šo ikdienišķo darbību padarīt aizraujošāku. Aplikācijas spēles elements sadalīts divās daļās – vākšanā, kas notiek, lietotājam skrienot vai dodoties pastaigā. Šajā laikā katrs jūsu spertais solis un noietais metrs var nozīmēt papildu ūdenskrājumu, zāļu vai informācijas atrašanu. Un otrajā daļā, kad, jau ierodoties mājās, šos krājumus varat sadalīt virtuālās bāzes uzlabošanai – vērts minēt, ka bāzes papildināšana un uzlabošana var izvērsties par tādu pašu atkarību kā Ferma. Spēles pirmajā daļā liela nozīme piešķirta tieši audio stāstniecībai. Jāatzīst gan, ka šī daļa pagaidām ir visai zemā kvalitātē. Taču, ja meklējat jaunu veidu, kā savas ikdienas fiziskās nodarbes padarīt aizraujošas, šis noteikti ir izmēģināšanas vērts rīks.

100 pushups ***** 

Ja esat apņēmies sasniegt kādu konkrētu mērķi, piemēram, noskriet pusmaratonu vai līdz vasaras beigām spēt atspiesties 200 reižu vienā piegājienā, šādiem mērķiem ir iespējams piemeklēt aplikāciju, kas parūpēsies ne vien par to, lai jūs atcerētos mērķi, bet arī par to, lai jūs darbotos tā sasniegšanai. Viena no populārākajām pēdējā laika aplikācijām šajā lauciņā ir 100 Pushups. Aplikācijas uzbūve un pamatprincipi ir vienkārši – sākot to lietot, izpildiet fizisku pārbaudījumu – atspiedieties tik daudz reižu, cik varat vienā piegājienā, un atzīmējiet savu spēju robežas aplikācijā. Šī atzīme turpmāk būs atskaites punkts aplikācijas grūtības pakāpei. Aplikācija ļauj iestatīt arī atgādinājumus. Kopumā aplikācija ir teicams rīks fiziskās formas uzlabošanā. Tomēr salīdzinājumā ar iepriekš apskatīto Zombies, run! tai trūkst kāda papildu elementa, lai procesu padarītu aizraujošāku, piemēram, uzskatāmas punktu sistēmas.

FitFreeway ** 

Ja nevēlaties atteikties no sporta zāles komforta un iemainīt savu velotrenažieri pret īstu velosipēdu, jums ir paveicies – nu jau teju gadu iOS lietotājiem radīta īpaša aplikācija, kas atšķirībā no abām iepriekš apskatītajām ir videospēle vistiešākajā šī vārda nozīmē. Aplikācijas unikalitāte slēpjas faktā, ka tā par spēli padara nevis jūsu treniņu, bet gan ļauj spēlēt jau esošu spēli, izmantojot jūsu treniņā ieguldīto enerģiju, – jo ātrāk tiek mīti pedāļi, jo ātrāk brauc uz ekrāna redzamais auto.

Pirmais jautājums, kas varētu nākt prātā, – kā savienot planšetdatoru ar velotrenažieri vai tredmilu? Atbilde – nekā. Atliek tik vien kā novietot ierīci trenažierim piestiprinātajā turētājā. Aplikācija izmanto vibrācijas, ko rada trenažieris, – jo spēcīgāka vibrācija, jo lielāks ātrums. Auto kontrolei tiek izmantota ierīces kamera – lietotājam pagriežot galvu uz vienu vai otru pusi, auto maina kustības virzienu. Jāatzīst, ka šī tehnika nav tā precīzākā, un tas spēli dažkārt padara tracinošu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja