Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nejautā Aigaram!

Jumpravas Aigaru dienas koncertā parādījusies grupa Nejautā solās atkal būt. Ne vien paši mūziķi, bet arī klausītāji gadiem alka šīs apvienošanās.

Vecu grupu apvienošanās ir notikums mūzikas cienītājiem, kuri vēlas dzirdēt oriģinālajā izpildījumā dziesmas, kuras visus šos gadus nav pārstājuši klausīties ierakstos. Pasaulē tas ir modē, un slavenu piemēru ir daudz – Pixies, Blondie, Blur, Pulp... Šoreiz tas neattiecas uz grupu Jumprava, kuras trīs Aigari – Grāvers, Krēsla un Grauba – 31. augustā svinēja savu vārdadienu Dzintaru koncertzālē, spēlējot gan populārākās, gan dažas sen nedzirdētas dziesmas.

Jumprava kopš darbības atjaunošanas pagājušās tūkstošgades beigās ne pārāk bieži, tomēr laiku pa laikam koncertējusi pat savā sākotnējā sastāvā ar Aigaru Voitišķi un Ingu Ulmani. Šoreiz arī bundzinieks visu laiku ir uz skatuves, un tas nav Aigars Krēsla, bet papildspēks no jaunākas paaudzes – Rihards Fedotovs, kurš ir precīzs kā pulkstenis, un precizitāte Jumpravas dziesmām piestāv. Aigars Krēsla gan apliecina, ka joprojām ir formā un var ļoti labi nospēlēt bungas brīdī, kad uz skatuves ir vieni no viesiem – grupa Otra puse, kuru viņi abi ar Aigaru Grāveru izveidoja 90. gadu sākumā, kad pašu pamatgrupa pēc "pēdējā" koncerta iepauzēja, bet drīz to atstāja Normunda Pauniņa un Ivara Makstnieka ziņā, kuri to saglabājuši līdz mūsdienām.

Pirms pāris gadiem savas koncertsērijas noslēgumā Jumprava aicināja apvienoties grupu Aurora, kuras sen Kanādā dzīvojošais līderis Ritvars Dižkačs ir arī daudzu labāko Jumpravas dziesmu tekstu autors. Vairākums jau sen vairs neticēja, ka tas vēl kādreiz notiks. Šoreiz nevis uz skatuves, bet skatītāju rindās Ritvars Dižkačs atkal bija redzams, un tas, iespējams, nozīmē, ka beidzot tiks pabeigts solītais Auroras albums ar jauniem veco dziesmu ierakstiem un dažām jaunām. Protams, vecie ieraksti, kuri nekad nav izdoti, taču pieejami internetā, skan visautentiskāk – tajos ir jaunības enerģija un sāpe, bet dabūt tos tik labā kvalitātē, kas pašus apmierina, un gribētos tos izdot, droši vien vairs nav iespējams, ja jau tas līdz šim nav ticis izdarīts.

Un nu Jumprava turpina darīt savu labo darbu, aicinot apvienoties vēl vienu sen nedzirdētu grupu, un tā ir Nejautā, ko Aigars Grāvers savulaik – vēl pavisam zaļu – pamanīja, atzina par labu esam un aicināja savā studijā veikt pirmos ierakstus. Atšķirībā no Auroras šiem mūziķiem gan ir izdots viens oficiāls albums Princess 1993. gadā kasetes formātā, un Mikrofona ieraksti tagad gatavojoties to izdot arī vinila platē kā vienu no vērtīgākajiem albumiem, ko laiduši klajā savas ceturtdaļgadsimtu ilgās darbības laikā.

Nejautā Jumpravas koncerta viesi nospēlēja tikai divas dziesmas, bet tas bija vakara visvairāk gaidītais un saviļņojošākais moments: grupa – atkal atšķirībā no Auroras – sen bija kalusi plānus atgriezties, un beidzot tas ir noticis – Jāņa Vanaga zemais, cojiski fatālais vokāls ir tas, kā mums pietrūcis visus šos ilgos gadus, kad dziedātāji pārsvarā pīkst. Un prasās pēc turpinājuma, jo arī jaunas dziesmas mūziķiem jau topot. Gaidīsim ar nepacietību!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja