Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pavasara sezona var sākties

Slēpņošana, izmantojot viedtālruņa aplikācijas, var kļūt par šī pavasara aizraušanos

Ja gaidi ne tikai siltāku laiku, bet arī nākamo aizraujošo piedzīvojumu, iespējams, geokešings jeb slēpņošana ir domāta tieši tev. Lai gan turpmāk tekstā aprakstīto daudzi slēpņošanas pūristi un vecmeistari varētu saukt par ķecerību, nav noliedzams, ka šis sporta veids, pateicoties jaunās paaudzes viedtālruņiem ar iebūvēto GPS un datu savienojumu, ieguvis ne vienu vien jaunu dalībnieku. Šoreiz apskatīsim dažus rīkus, kas lieliski papildinās katra slēpņotāja aplikāciju izvēlni.

CacheSense

@@@@

Pieredzes bagātiem geokešeriem CacheSense vārds noteikti saistās ar pirmo oficiāli iznākušo geokešinga aplikāciju, kas bija pieejama Blackbberry lietotājiem. Taču nu jau kādu laiku šī aplikācija atradusi mājas arī Google PlayStore un neskaitāmu Android lietotāju viedtālruņos.

Lietotnē ietverts pilns rīku klāsts, lai ļautu pat nepieredzējušiem slēpņotājiem veiksmīgi doties savā pirmajā slēpņu reidā. Viens no CacheSense trumpjiem ir iespēja iegūt kartes no vairākiem avotiem paralēli. Sarakstā atradīsiet gan ierasto Google Maps un OSM, gan iespēju pievienot kartes no kāda jūsu izvēlēta servisa vai avota. Aplikācijā iekļauta arī par standartu kļuvusī sinhronizēšanas funkcija ar jūsu geocaching.com kontu, taču pilnvērtīga tā darbība iespējama tikai ar geocaching. com maksas kontu. Pieejama gan aplikācijas pilnā versija, kas Android lietotājiem izmaksās Ls 2,76, gan 30 dienu bezmaksas izmēģinājuma versija, kas noderēs, lai saprastu, vai šis ir jums piemērotākais rīks.

c:geo

@@@

c:geo nereti tiek atzīta par labāko slēpņošanas aplikāciju viedtālruņiem – diskusijas gan izraisa jautājums, cik ļoti šis tituls balstās funkcionalitātē un kvalitātē un cik daudz no tā ir apaļā nullē mērāmā c:geo cena. Lai pieslēgtos lietotnei, jums būs nepieciešams jau reģistrēts un apstiprināts geocaching.com konts. Jau sākumekrānā iespējams ievadīt gan twitter.com pieslēgšanās datus, kas ļaus paziņot sekotājiem par katru veiksmīgi uzieto slēpni, gan savienot aplikāciju ar diviem mazāk populāriem slēpņošanas servisiem – Go 4 Cache, kas ļaus reāllaikā apskatīt citu slēpņotāju atrašanās vietu un izvēlēto mērķi, un GCVote. Pēc pieslēgšanās lietotāja rīcībā tiek nodoti svarīgākie slēpņotāja rīki – interaktīvā karte, iespēja apskatīt tuvākos slēpņus, noglabāto datu katalogs, meklēšanas funkcija, arī visu slēpņu karte un saraksts. Aplikācijas lielākais trūkums ir datubāzes neesamība. Dati vienmēr tiek iegūti no trešās puses servisiem.

Ingress

@@@@@

Rīgā, Ņujorkā, Tokijā un pat Parīzē – karš par teritorijas sadalījumu starp abām virtuāli naidīgajām frakcijām – Apgaismotajiem un Pretestību – notiek visur, un tajā piedalās jau teju 1 000 000 Android lietotāju. Lai gan liela daļa slēpņotāju, iepazīstoties ar Ingress koncepciju, tikai pasmīkņā un apgalvo, ka spēle paredzēta tīņiem un slīmestiem, jāatzīst, ka paralēlās, šajā gadījumā – virtuālās pasaules sasaiste ar fizisko telpu ir fantastisks piedzīvojums. Lietotāja uzdevums ir pārņemt kartē iezīmētos punktus – portālus; savienojot katrus trīs portālus, starp tiem izveidojas lauks, kas nopelna punktus. Spēle izceļas ar to, ka uzdevumus iespējams izpildīt, tikai dodoties ielās un apstaigājot visus pieminekļus, ēkas, parkus un muzejus, kuros portāli izvietoti. Diemžēl tuvākos 18 mēnešus Ingress atradīsies slēgtajā testa versijā, tas nozīmē, ka, piesakot lietotāja kontu šodien, aktivizācijas kodu saņemsiet tikai maijā. Tāpat ir visai niecīga iespēja, ka spēle tuvākajā laikā nonāks pie iPhone lietotājiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja