Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Pirms uzbrūk citplanētieši

Trīs aktuālas atbalsta vērtas iniciatīvas – filma par Dziesmu svētkiem, padomju pieturvietu kolekcija un pretizdzīvošanas ceļvedis

Pūļa finansējuma piesaistes portāli – populārākais no tiem ir Kickstarter – kļuvuši par mājvietu ne vien jauniem un slavu alkstošiem mūziķiem, fotogrāfiem, režisoriem un rakstniekiem, bet arī jau pieredzējušiem savas jomas darboņiem, kuri cenšas īstenot jaunus, dažkārt šķietami neticamus projektus. Aizvien biežāk pūļa finansēšanas piesaistes platformās pavīd arī pa kādam Latvijā tapušam projektam vai starptautisku mākslinieku darbam, kur savu roku pielikuši Latvijas speciālisti.

Singing Nation
http://ej.uz/snation

Beidzot sākts dokumentālās filmas Singing Nation tapšanas pēdējais posms – pēcapstrāde. Tāpat kā līdzšinējos posmos, arī šajā ikviens var pielikt roku, nodrošinot nepieciešamo finansējumu. Singing Nation ir pilnmetrāžas dokumentālais stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, un, lai gan arī līdz šim redzēti dažādi īsāki amatieru un profesionāļu veidoti mēģinājumi ietērpt šo vienlīdz aizraujošo un sarežģīto pieredzi audiovizuālā formā, šķiet, ka šis ir pirmais mēģinājums to izdarīt mūsdienīgi – ne vien izmantotās tehnikas un pieejas dēļ, bet arī finansējuma ieguves ziņā. To, kāds būs rezultāts, katrs varēs novērtēt jau pavisam drīz.

Finansējuma piesaiste noslēdzās 16. martā, un projekta autori izvirzījuši 6140 eiro robežu, ko diemžēl neizdevās sasniegt. Labā ziņa – neatkarīgi no tā, cik liels finansējums šajā laikā tika savākts, tas nonāks autoru rīcībā un palīdzēs filmas tapšanā, tāpēc nozīme ir katram piešķirtajam eiro.

The Space Monster Anti-Survival Guide
http://ej.uz/spacemonster

Kā izdzīvot zombiju apokalipsē vai citplanētu iedzīvotāju iebrukumā? Uz šo jautājumu atbildi meklējis ne viens vien zinātniskās fantastikas darba autors. Tehnoloģiju blogeris Rasels Holijs gan izlēmis iet atšķirīgu ceļu, piedāvājot pretizdzīvošanas ceļvedi citplanētiešu iebrukuma gadījumam. Ceļvedī Rasels Holijs sola parūpēties, lai lasītājam būtu visas nepieciešamās zināšanas, kā iebrukuma gadījumā iet bojā vienam no pirmajiem, lai nebūtu jāsatraucas nedz par izdzīvošanai nepieciešamo resursu nodrošināšanu, nedz drošas pajumtes meklējumiem. Lai gan šī grāmata daudziem varētu šķist diezgan drausma, tā iecerēta kā humorpilns ieskats patiesībā: kā uzsver pats autors – nav jēgas sev melot, mēs visi neizdzīvotu.

Rasels Holijs vēlas savākt 4000 ASV dolāru, mērķis jau gandrīz sasniegts, taču katram zinātniskās fantastikas fanam ir ne vien iespēja atbalstīt šī darba tapšanu, bet arī par savu atbalstu iegūt kādu suvenīru – piemēram, unikālu, īpaši jums veltītu, detalizētu ziņojumu par bojāeju citplanētiešu rokās vai iespēju kļūt par vienu no grāmatā aprakstītajiem tēliem.

Soviet Bus Stops
http://ej.uz/sovietbusstops

Projekts Soviet Bus Stops ir iespēja palīdzēt radīt ierobežotā daudzumā pieejamu fotogrāmatu, kurā apkopotas skaistākās, neparastākās Padomju Savienībā uzbūvētās pieturvietas. Kolekcijas autors – Bruklinā dzīvojošais fotogrāfs Kristofers Hērvigs – šo unikālo celtņu medībās pavadījis vairāk nekā 12 gadu, krustu šķērsu pārmeklējot visu kādreizējās PSRS teritoriju, arī Latviju, Lietuvu un Igauniju, kur uzņēmis vairākus simtus fotogrāfiju un apkopojis vietējo iedzīvotāju stāstus un atmiņas, kas saistītas ar šīm celtnēm. Grāmata jau sagatavota drukai, un, kā norāda pats autors, tā tiks izdota cietajos vākos, A4 formātā un sastāvēs no 128 lapaspusēm. Kickstarter projekta aprakstā pieejama neliela daļa grāmatā publicēto fotoattēlu, kā arī autora stāsts, kas ir noskatīšanās vērts.

Kristofera Hērviga nospraustais mērķis savākt 10 000 Kanādas dolāru pārsniegts jau piecas reizes. Fotoalbums iznāks augustā, taču vēl ir iespēja veikt pārskaitījumu un tādējādi nodrošināt, ka grāmatu vienā vai vairākos eksemplāros saņemsiet arī jūs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja