Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Sporta ķēķis

Reizēm pietiek ar to vien, ka TV ekrānā redzi cilvēkus, kuri zina, ko runā. Tā notiek TV6 jaunajā raidījumā Overtime, kad par sportu stāsta Armands Puče un Valdis Valters Abi sporta zinātāji TV formātā pārcēlušies no Radio 101, kur pāris gados uzkrāta laba pirmdienu sporta apskatu pieredze. Viņi ir atraktīvi un kompetenti. Puči un Valteru vērts redzēt tāpēc, ka par sportu stāsta tieši šie cilvēki.

Vīri sēž studijā, kur iecelts galdiņš Armandam Pučem, dīvāns Valdim Valteram, skapis sporta apģērbam un vēl divas palmas. Overtime spilgtā forma rada virtuves izjūtu. Tas ir sporta ķēķis šī vārdu savienojuma plašākajā nozīmē. Pirmkārt, abi dalībnieki pārstāv sporta dzīles – Puče kā veiksmīgs žurnālists, kurš pēdējos divdesmit piecus gadus seko līdzi sporta attīstībai, Valdis Valters kā nozīmīga Latvijas mūsdienu sporta vēstures daļa. Otrkārt, viņu savstarpējā saspēle ir neformāla, abi veido tādu vīru sarunu atmosfēru, kurā skaidri redzamas abu draudzīgās attiecības, un saspēlē ik pa laikam uzsprakšķ spilgtas domas. Treškārt, viņi pavisam noteikti varētu pārstāvēt sporta virtuves vai aizkulišu pārzinātājus, kam nav bail atklāti parunāt par šo ķēķi. Šie apstākļi un daži formas elementi raidījumu padara skatītājam interesantu. Puče un Valters liek domāt, ka te nu būs kaut kas īpašs.

Ak, jā, abām sporta dzīves personībām pa vidu sēž vēl kāds sporta pazinējs maskā. Sakņupis, mazkustīgs vīriņš. Viņa vārds ir Guntis, un dīvainais personāžs retumis iestarpina kādu ar sarunas tēmu maz saistītu frāzi. Viņš var raisīt dažādas asociācijas par to, kas ar šo tēlu domāts, kurš Guntis īsti attēlots. Bet patiesībā Guntis  vairāk nekā kādu ar sportu saistītu cilvēku atgādina to pavisam nesportisko līdzjutēju, kurš no savas dīvāna malas lieliski zina, kas jādara sportistiem. Tātad šāda vīrišķīgi šarmanta kompānija piedāvā parunāties par sportu gaišā, krāsainā studijā. Forma ir spilgta, par saturu gan varētu pastrīdēties.

Izklaidējošā stilā

Overtime savās rokās tur Armandrs Puče. Viņš ir sagatavojis visas tēmas un piedāvā atraktīvu to risinājumu. Veikls stāstnieks, ar ātru reakciju, ar labu humora izjūtu.  Turklāt zinātāja izjūta spraucas ārā pa visām vīlēm. Valdis Valters tikai reaģē uz Pučes piedāvātajām domām, cenšas būt asprātīgs, pastrīdas, bet īpaši necīnās par savu taisnību.

Brīžiem sarunas ir smieklīgas. Asprātīgums, draudzīga apcelšanās izvēlēta par šim formātam būtisku krāsu. Tā ir vīriešiem adresēta saruna, kurā katra doma ietērpta mazliet izsmejošā, pašironiskā vai ironiskā veidolā. Armands Puče pieskaras aktuālajam, apspriežas par problēmām. Saturā nav nekā pārāk nopietna, nekā pārāk dziļa, bet ir pietiekami nedaudz puiciskas ņemšanās, lai dzīve neliktos bezkrāsaina. Tā uz daudziem jautājumiem skatās TV6 kopumā, turklāt šādu nenopietnību visas pasaules mediji atraduši kā gluži vai labāko sarunai ar vīriešu auditoriju. Nepiespiesti, caur jokiem, lai tikai puiši pie TV nejustu kādu brīvības izjūtai bīstami uzmācīgu pārliecību.

Personību spēks

Sarunas rit, bet tajās bez noskaņojuma nekā daudz nav. Apspriestie sporta notikumi jau pārdzīvoti,  problēmas – izsāpētas. Pat Overtime pieminētais Lānsa Ārmstronga dopinga mafijas stāsts zināms līdz mielēm. Šajā raidījumā to attaisno vienīgi fakts, ka Armands Puče pirms daudziem gadiem pirmais Latvijā sāka runāt par sportam nesto dopinga postu.

Overtime piesaista, jo pirmajā laidienā gribējās noskatīties, ko cels priekšā abi sporta guru. Gunti nepieminu, viņš atgādina vienu no raidījuma aksesuāriem. Ja reiz piemirsīsies studijas stūrī, šaubos, vai kāds to pamanīs.

Kaut arī raidījumā bija labi sagatavotas sarunas par dažādām tēmām, tomēr tam  pietrūka dramaturģijas, tajā nav paredzēta attīstība un kulminācija. Atraktīvā un uz personību spēku balstītā formā tiek apspriests jau zināmais. Kā daudzi žurnālu tipa raidījumi, Overtime pieķeras vairākām tēmām, bet nevienu no tām nepasniedz kā pašu būtiskāko. Daudzveidība kļūst par fragmentārismu. Ja liktu atcerēties svarīgāko, tā bija Armanda Pučes rosīšanās pa skapi un pāris smieklīgu frāžu. Vēl – čalošana. Patīkama, nekaitīga, ar kompetences pieskaņu. Bet kas šajā raidījumā bija tāds, ko spētu izdarīt tikai viņi abi – sporta dzīves guru? Neatceros spilgtas domas vai nozīmīgus secinājumus. Jādomā, tas viss būs nākamajos raidījumos, kad Overtime piedāvās ne tikai vīrišķīgi šarmantu sarunu, bet arī citur negūstamu saturu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja