Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Spožuma banda

Sofija Kopola Kannās prezentē filmu par masu kultūras trulumu

Ceturtdienas vakarā amerikāņu režisores Sofijas Kopolas filma The Bling Ring atklāja 66. Starptautiskā Kannu kinofestivāla programmu Un Certain Regard (Īpašais skatiens), kas tradicionāli tiek uzskatīta par festivāla otro svarīgāko konkursa skati, tūlīt aiz pamatkonkursa programmas.

Sofijas Kopolas vārds īpašus komentārus neprasa, viņa ir slavenas kinoveidotāju dzimtas talantīga atvase (klasiķa Frānsisa Forda Kopolas meita), režisore, kura sen ir apliecinājusi savu vietu mūsdienu amerikāņu kino. Pazudis tulkojumā (Lost in Translation), Kaut kur (Somewhere) ir populārākās Kopolas filmas, pēdējā no tām ir ieguvusi arī galveno balvu Venēcijas kinofestivālā. Kopolas jaunākā filma ar Emmu Vatsoni (Harijs Poters un tā turpinājumi) vienā no galvenajām lomām pirmajā brīdī šķiet ārkārtīgi vienkārša, pat infantīla. Kaut jāatzīst, ka, protams, režisorei ir visas tiesības izvēlēties šādu stilu, kas ideāli atbilst filmas varoņu būtībai, vērtībām un pasaulei, kurā tie rosās. Filmas The Bling Ring, ko uzdrīkstēšos latviskot, kā Spožuma banda, pamatā ir reāli notikumi Kalifornijā. Pusaudžu grupa vairākkārtīgi ir iekļuvusi dažādu dzeltenās preses slavenību greznajās villās, lai parakņātos drēbju skapjos, uzlaikotu kurpes, apčamdītu Louis Vuitton somas un citus zīmolotus garderobes priekšmetus. Upuru vidū ir bijusi gan Parisa Hiltone, gan Lindsija Lohana – gan virkne citu jaunu sieviešu – dzeltenās preses radītu varoņu, kuru gaitas regulāri tiek atspoguļotas dažnedažādos žurnālīšos, interneta portālos, TV kanālos.

Vieglums, ar kādu pieci jaunieši: viens no tiem – puisis, pārējās meitenes, iekļūst greznajās villās, ir pārsteidzošs, savukārt viņu azartiskā ņemšanās ar glamūrajiem loriņiem – jūsmīga un aizgrābtības pilna. Skanot neskaitāmiem OMG (Vai, manu dieniņ) no Parisas Hiltones un citu daiļavu pārkrautajiem skapjiem, drīzāk jau istabām, kas pārpildītas ar dārgām lietām, tiek vilktas ārā drēbes, kurpes, somiņas... Daļa no tām tiek nozagtas, aiznestas uz jauniešu mājām, lai vēlāk ar tām fotografētos un attēlus publicētu Facebook. Paradoksāli, ka ceļojumus uz galantērijas paradīzi – Hiltones un citu mājām, jaunieši atkārto ne vienu reizi vien, savukārt viņu dievinātās daiļavas, kuru dzīves stilu viņi vēlas atdarināt, šīs sīkās zādzības sākumā pat nepamana.

Filmas pirmizrādē Kannās piedalījās gan Sofija Kopola, gan Emma Vatsone, gan parējā filmēšanas grupa, bija ieradusies arī viena no filmā klāt neesošajām varonēm – tabloīdu slavenība Parisa Hiltone, kuras reālajā mājā un skapjos arī norisinās un ir filmētas vairākas The Bling Ring epizodes. Parisas māja ir jāredz, it īpaši n-tie spilventiņi ar pašas Parisas attēliem (nebrīnītos, ja tie būtu darināti krustdūriena tehnikā) un Parisas portretiem apkrautās sienas, par skapjiem vispār nerunāšu. Vārdu sakot, kopā ar filmas varoņiem var nemitīgi spiegt - OMG! Savukārt kopā ar Sofiju Kopolu "pameditēt" par dzeltenās preses grandiozo un deģenrējošo ietekmi uz (nenobriedušiem) prātiem. 

The Bling Ring varoņi izcieš reālu cietumsodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja