Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vienmēr var labāk un vairāk

Aplikācijas produktivitātes uzlabošanai kļuvušas par modes lietu

Neatkarīgi no tā, vai Darba svētki uzjundījuši atmiņas par piecgades plāniem vai vienkārši esi izlēmis, ka laiks rīkoties ar jaunu sparu, vienmēr var atrast kādu rīku, kas palīdzēs uzdevumus paveikt vieglāk, ērtāk un ātrāk. Jau iepriekš esmu rakstījis par dažādām darbu plānošanas un organizēšanas aplikācijām, taču, strauji attīstoties produktivitātes nišai, tirgus nemitīgi tiek papildināts ar jauniem un dažkārt labākiem risinājumiem. 

Any.DO ****

Any.DO ir visnotaļ tipiska laika un darbu plānošanas aplikācija. Tā izceļas ar vienkāršību, ērtumu un estētiski baudāmu minimālismu dizainā. Funkcionāli aplikācija ļauj veikt vairākumu jau ierasto darbību, pievienot uzdevumus šai dienai, rītdienai, tuvākajam laikam vai nenosakāmi tālai nākotnei, kas paredzēti, piemēram, sapņu ceļojumam uz Ēģipti vai Austrāliju. Arī atgādinājumu funkcija ir visai ierasta – tā ļauj uzlikt konkrētu laiku, kad atgādināt par attiecīgajā dienā ieplānoto uzdevumu, atzīmēt uzdevumus kā prioritārus, kā arī, atskanot atgādinājumam, uzdevumu atcelt uz vēlāku laiku.

Funkcija, kas man kā aizmāršīgam plānotājam šķiet visvērtīgākā, ir rīta pārskats. Ierodoties darbā jau īsi pirms deviņiem rītā un atbloķējot telefonu, saņemu sarakstu ar attiecīgajā dienā paveicamajiem darbiem. Patīkama ir arī uzdevumu izsvītrošanas funkcija – pārvelkot ar pirkstu vai irbuli no uzdevuma kreisās uz labo malu, tas tiek pārsvītrots un iekrāsots kā neaktīvs. 

SwiftKey *****

Vairākums Android viedtālruņu un planšetdatoru lietotāju ir vienisprātis jautājumā, vai noklusējumā pieejamā klaviatūra ir kvalitatīva un atvieglo rakstīšanas procesu. Atbilde, protams, ir – nē. Taču Google Play piedāvā neskaitāmas alternatīvas, no kurām izvēlēties sev tīkamāko. Kā viena no kvalitatīvākajām alternatīvām manā skatījumā ir tieši SwiftKey.

SwiftKey lielākais pluss ir aplikācijas spēja "mācīties" – tā ievāc datus no visiem tai pieejamajiem avotiem un tekstiem, kurus esat rakstījis līdz šim, piemēram, Twitter, Facebook, e-pastiem un īsziņām, apkopo tos lingvistiskajā datubāzē. Sākot rakstīt, veidojot tekstus, tā piedāvās izvēlēties biežāk izmantotos vārdus, lai paātrinātu procesu. Jāatzīst – nereti nākas atklāt, ka nosūtītajā īsziņā aplikācija apstiprinājusi teksta izmaiņas, piešķirot tam nekorektu, teikumā neiederīgu locījumu, taču šādi gadījumi ir visai reti. Diemžēl aplikācija pieejama tikai Android lietotājiem. 

CamScanner ****

Straujā viedtālruņu kameru kvalitātes attīstība padarījusi budžeta klases digitālos fotoaparātus, sauktus arī par ziepjutraukiem, liekus. Ar spēcīgajām viedtālruņu kamerām var ne tikai uzņemt fotoattēlus un video, bet arī augstā kvalitātē ieskenēt dokumentus PDF formātā. Viena no kvalitatīvākajām un plašāk lietotajām skenēšanas aplikācijām ir CamScanner, kas ļauj ne vien uzņemt dokumenta attēlu augstā izšķirtspējā, bet arī veikt visas nepieciešamās dokumenta kvalitātes korekcijas un saglabāt to PDF formātā.

Nav arī jāuztraucas, ka katrs fails tiks saglabāts atsevišķi, jo lietotnē iestrādāta arī vairāklapu PDF funkcija, kas atsevišķus failus pārvērš vienotā dokumentā. Nav aizmirsts arī par iespēju failu nosūtīt pa e-pastu, augšupielādēt lietotāja izvēlētajā mākoņservisā, kā arī par failu aizsargāšanu ar paroli. Aplikācija pieejama Android un iOS ierīcēm, tai pieejamas divas versijas – bezmaksas versija un profesionālā versija, kas izmaksās Ls 2,68.   


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja