Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bērnu grāmatu sērijā Lapsa lasa izdota Jura Zvirgzdiņa grāmata Kapteiņa zirdziņš

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs laiž klajā Jura Zvirgzdiņa grāmatu Kapteiņa zirdziņš, ko ilustrējis mākslinieks Mārtiņš Zutis. Tā turpina grāmatu sēriju Lapsa lasa.

Grāmatas galvenais varonis ir sarkans koka zirdziņš – rotaļlieta, kas uzdāvināta kādam zēnam. Izaugot un atstājot mājas zēns pamazām no zirdziņa atsvešinās, tāpat kā no savas bērnības. Taču zirdziņš intuitīvi uztvēris un saglabājis zēna sapni par jūru – sižetiski tas tiek pamatots ar aizraujošajiem stāstiem, ko citām rotaļlietām vēsta jūras gliemežnīca, taču grāmatas beigās labi sajūtams, ka abi, gan zēns, gan zirdziņš ir īstenojuši vienu un to pašu sapni. Zirdziņš ir devies ceļā, iepazinis jūru, pārcietis dažādas grūtības, bet zēns kļuvis par kuģa kapteini –  un tieši tādēļ viņiem ir lemts atkal satikties. Sarkanais zirdziņš ir kā pieaugušajā cilvēkā saglabātā bērnība, kas viņu vieno ar savu vecāku un savu bērnu paaudzēm. Zirdziņš ir kā mazs vēstnesis, saiknes uzturētājs: starp sapņiem un pieaugušo dzīvi, starp tēvu un meitu, starp diviem jūras krastiem, kur dzīvo vecvecāki un mazbērni. Stāsts ir vienkāršs un pilns cilvēciska siltuma, tas atbilst bērnu spējai rotaļlietu izjust kā dzīvu būtni.

Grāmatas ilustrators Mārtiņš Zutis ir iekarojis atzinību ar savu ilustrāciju gaisīgo stilistiku, sniedzot iespēju grāmatas lasītājam it kā nevilšus iztēloties, it kā nevilšus tikt ierautam sapņainās fantāzijas ainās.

Grāmata turpinās Liels un mazs sēriju Lapsa lasa, kurai raksturīgs bilžu grāmatai tuvāks samērs starp teksta un attēlu daudzumu un apzināti tiek izvēlēts lielāks un retinātāks burtu izmērs, kas atvieglo lasīšanu, jo sērijas grāmatas domātas bērniem, kas nesen uzsākuši patstāvīgi lasīt. Šī ir trešā grāmata sērijā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja