Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Grāmatu ilustratores Rūta Briede un Gundega Muzikante viesosies Lielbritānijā

Jūlija sākumā grāmatu dizainere, ilustratore un autore Rūta Briede viesosies Bredfordas festivālā,savukārt Oksfordā varēs apskatīt Latvijas mākslinieces un grāmatu ilustratores Gundegas Muzikantes veidoto Upes instalāciju, informēja platformas Latvian Literature pārstāvji.

Rūtas Briedes bērniem veltītā grāmata Kaiju karalienes noslēpums ar nosaukumu The Queen of Seagulls šogad tika izdota Lielbritānijā izdevniecības The Emma Press paspārnē. Tam par godu no 7. jūlija līdz 14. jūlijam Rūta Briede uzstāsies septiņos pasākumos Lielbritānijā, tostarp Bredfordas literatūras festivālā (Bradford Literature Festival),KS2 asamblejā un Birmingemas bibliotēkā (Library of Birmingham).

“Patiess prieks, ka ar grāmatas iznākšanu viss tikai sākas un ka mums ir iespēja atbalstīt latviešu autoru dalību dažādos festivālos un pasākumos, lai popularizētu savas grāmatas un līdz ar to arī Latvijas literatūru kopumā,” atzīst platformas Latvian Literature vadītāja Inga Bodnarjuka-Mrazauskas.

Savukārt festivāla Alises dienas (Alice’s Day) ietvaros Oksfordas stāstu muzejā (Oxford Story Musem) no 5. līdz 8. jūlijam būs apskatāma izstāde Mūžīgais tējas laiks (It’s always Tea-time), kas radīta 2015. gadā par godu Lūisa Kerola grāmatas Alise Brīnumzemē 150 gadu jubilejai. No Latvijas izstādē līdz ar 72 māksliniekiem no 18 valstīm piedalās Gundega Muzikante, Anita Paegle un Aleksejs Naumovs.

Izstādes laikā Latvijas māksliniece Gundega Muzikante kopā ar igauņu mākslinieci Vīvi Nūru (Viive Noor) veidos Upes instalāciju, kas būs apskatāma Oksfordas pilī un cietumā (Oxford Castle & Prison), savukārt 7. jūlijā gaidāma arī mākslinieču vadīta meistarklase. “Ik dienas tiks radīti stāsta fragmenti, zīmējot un veidojot tos kā telpiskus objektus līdzīgi kā papīra leļļu teātrī, vienlaikus radot gan vidi, gan personāžus. No 72 autoru radīto izstādes darbu detaļām meistarklases vadītāji izveidos vienotu kompozīciju, piešķirot vēstījumam jaunas, pārsteidzošas kombinācijas,” par instalāciju stāsta Gundega Muzikante.

Plašāk par Rūtas Briedes programmu: http://latvianliterature.lv/en/london-book-fair-2018-market-focus-programme1

Vairāk par Gundegas Muzikantes instalāciju: http://www.storymuseum.org.uk/whats-on/alices-day-2018/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja