Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izdevniecībā Liels un mazs klajā nākusi Mikolaja Ložiņska grāmata Dāvana diviem

Bērnu grāmatu izdevniecībā Liels un mazs iznākusi poļu rakstnieka Mikolaja Ložiņska (Mikołaj Łoziński) un ilustratora Janeka Kozas (Janek Koza) komikss Dāvana diviem, ko no poļu valodas tulkojusi Ingmāra Balode. Grāmatas adresāts ir skolas vecuma bērni un viņu vecāki.

Ložiņskis un Koza izvirzījuši sev grūtu uzdevumu: priekšlaicīgas dzemdības – kā šo sarežģīto ģimenes pieredzi iespējams atklāt saviem bērniem? Autori ir atraduši savu ceļu: šajā komiksā humors un piedzīvojuma sajūta mijas ar epizodēm, kas liek lasītājam norīt aizkustinājuma asaras. Turklāt vecāki pēkšņi izdzird vārdus: "O! vēl viens!" un tā sākas dvīnīšu dzīve…

Mikolajs Ložiņskis ir poļu rakstnieks, fotogrāfs un vairāku bērnu grāmatu autors, studējis socioloģiju Sorbonnas universitātē. Latviešu valodā jau tulkoti gan viņa romāni Reisefieber un Grāmata, gan stāstu krājums bērniem Bajki dla Idy  (Būtnes bēg).

Janeks Koza studējis glezniecību, bet ļoti plašu ievērību guvis animācijas filmu (gan kā mākslinieks, gan kā režisors) un komiksu žanros – kā vienā tā otrā viņš pārstāv ironiju, humoru un kritisku skatījumu uz mūsdienu Polijas realitāti.

Dzejniece Ingmāra Balode (1981) ir darbīga un godalgota 20. un 21. gadsimta poļu dzejas un prozas tulkotāja, tulko arī no angļu, krievu, retumis arī no čehu un maķedoniešu valodas.

Ingmāra Balode tulkojusi gan Mikolaja Ložiņska romānus pieaugušajiem, gan viņa literāro pasaku krājumu bērniem Būtnes bēg (oriģinālnosaukums – Bajki dla Idi), par kuru autors un tulkotāja 2012. gadā saņēma Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā.

Grāmatas Dāvana diviem izdošana ir daļa no izdevniecības īstenotā projekta Bērnu Eiropa, kas saņēmis atbalstu ES programmā Radošā Eiropa. Šī projekta laikā latviešu valodā tiks tulkots un izdotas 15 grāmatas, savukārt Jura Kronberga dzejoļu krājums Mākoņu grāmata ar Anetes Meleces ilustrācijām tiks tulkots un izdots spāņu valodā.

Grāmatas izdošanu līdzfinansē Eiropas Savienības programma Radošā Eiropa un Valsts kultūrkapitāla fonds.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja