Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izdota Anitas Paegles bilžu grāmata bērniem par Rundāles pili

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs izdevusi pazīstamās ilustratores Anitas Paegles bilžu grāmatu Rožu spoks, kas stāsta par Rundāles pili. Grāmatas teksta autors ir Andrejs Vīksna, informēja izdevniecībā.

Rundāles pils rēgs – Melnā dāma nelaimīgas mīlestības dēļ nespēj atrast mieru un, nemitīgi laužot rozes, bendē dārzā augošo rožu krūmu, par ko ir ļoti noraizējies pils saimnieks Imants Lancmanis. Palīgā dodas pati Rundāles pils: iemiesojusies divās porcelāna figūriņās, tā uzņemas tālu, bīstamu ceļojumu uz zemi, no kuras savulaik nācis mīlestības apliecinājums – rožu krūms, lai Melnā dāma beidzot uzzinātu, ka ir mīlēta, bet pils saimnieks varētu iedēstīt jaunu rozi.

Grāmatas ilustrācijās Anita Paegle smalki attēlojusi Rundāles pils interjeru un eksterjeru, radot īpašu veltījumu nozīmīgajam Latvijas kultūrvēstures piemineklim un tā ilggadējam kopējam Imantam Lancmanim. Šī grāmata ir Paegles unikālā mākslinieciskā rokraksta esence: viņas romantiskajās ilustrācijās dzīvais priekšmetiskojas, bet priekšmeti atdzīvojas, zūdot atšķirībai starp dabas un lietu pasauli, starp cilvēku un viņa radīto.

Anita Paegle ir viena no mūsdienu latviešu bērnu grāmatu ilustrācijas lielākajām autoritātēm. Viņa aktīvi strādā jau vairāk nekā trīsdesmit gadus un ir saņēmusi visas nozīmīgākās Latvijas grāmatu mākslas balvas – Jāņa Baltvilka balvu, Pastariņa prēmiju, balvu Zelta Ābele u.c.

Andrejs Vīksna darbojas prozā, dzejā un literatūras kritikā. Teksti līdz šim publicēti bērnu dzejas antaloģijā Garā pupa, interneta žurnālos Satori, Punctummagzine, izdevumos Domuzīme, konTEKSTS u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja