Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Iznāks vēsturisks romāns Smilšu pulkstenī birst cits laiks

Apgāds Jumava ir nolēmis izdot vienreizēju vēsturisku romānu Smilšu pulkstenī birst cits laiks, kurā autors Arturs Heniņš, kas ir daudzu vēsturiski dokumentālo romānu autors, ir spilgti aprakstījis vēsturiski svarīgus notikumus.1905. gada idejas un norises mutuļo ļaužu prātos vēl tūkstošiem dienu, kara tiesas tos diendienā atgādina vēl vairākus gadus.

Kamēr vien cilvēku atmiņā dzīvo nošauto un pakārto tēli, cietumos un Sibīrijas nometinājumos nīkuļo līdzdalībnieki, pasaulē klīst trimdinieki, kas zemdegās gruzd.Tiem lasītājiem, kas iecienījuši viņa smilšu kalna triloģiju, kas veltīta Rīgai, būs labi pazīstams šī autora stils. Artura Heniņa romānu firmas zīme ir arhīvu izpētes darbs. Triloģijās tiek aprakstīts laika posms no 1893. līdz 1906. gadam, otrajā un trešajā grāmatā koncentrējoties uz 1905. un 1906. gada notikumiem Rīgā.Rakstnieks Arturs Heniņš ir dzimis 1932. gadā. No 1952. līdz 1957. gadam viņš studēja vēsturi, vienlaikus strādādams laikrakstā Padomju Jaunatne un studentu avīzē, tādējādi, beidzot studijas, viņš jau bija sagatavojies darbam avīzē. 1974. gadā, aizstāvot disertāciju, A. Heniņš ieguva vēstures zinātņu kandidāta grādu un pēc desmit gadiem saņēma LPSR Nopelniem bagātā kultūras darbinieka nosaukumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja