Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Klajā nākusi Igora Vārpas grāmata Ceļš uz Latvijas valsti

Izdevniecība Jumava laidusi klajā Igora Vārpas grāmatu _Ceļš uz Latvijas valsti (1914-1922).Grāmata Ceļš uz Latvijas valsti (1914-1922)_ ir uzrakstīta saskaņā ar zinātniski populārā žanra prasībām un apskata Latvijas valsts dzimšanu un nostiprināšanos, sākot no latviešu strēlnieku cīņām līdz Latvijas 1.

Saeimai. Grāmatas autors ir publicists Igors Vārpa, kas dzimis 1932. gada 8. martā Cieceres pagastā, Kuldīgas apriņķī. I. Vārpa ir aptuveni 100 publikāciju autors par Latvijas vēstures tēmām, kas publicētas dažādos preses izdevumos. Liels daudzums rakstu bija lasāmi Latviešu strēlnieku apvienības laikrakstā Latviešu Strēlnieks (1990-1998). Līdz šim izdevniecība Nordik laidusi klajā šādas I. Vārpas grāmatas: Latviešu karavīrs zem kāškrusta karoga (2003), Latviešu karavīrs zem Krievijas impērijas, Padomju Krievijas un PSRS karogiem (2006) un Latviešu karavīrs zem  sarkanbaltsarkanā karoga (2008). Igors Vārpa ir daudzpusīga Latvijas personība. Viņš ir ne tikai rakstnieks, vēsturnieks, bet arī kinoaktieris, kurš filmējies apmēram 40 filmās, tēlojot lomas no vācu barona līdz vācu virsnieka tēlam, un civilās aviācijas I klases pilots, kurš gaisā pavadījis 13 000 stundu un nolidojis attālumu, kas atbilst ceļam līdz Mēnesim un atpakaļ.Jau padomju laikā I. Vārpam bija savākts tāds daudzums materiālu par leģionu, kureliešiem, brīvības cīņām un citiem tolaik nevēlamiem vēstures faktiem, ka viegli bija nonākt čekistu rokās. Par vēsturi viņš interesējies jau kopš agras jaunības, kad izlasījis Aleksandra Grīna episko romānu par latviešu strēlnieku cīņu gaitām Pirmajā pasaules karā - Dvēseļu putenis. Vēlāk, būdams civilās aviācijas lidotājs, daudzus materiālus ieguvis no ārzemju latviešiem, kuri, ciemojoties dzimtenē, bieži vien lidmašīnās aizmirsa dažādus pretpadomju izdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja